νεα κρητη totalfitness news

kai-neo-porisma-zhta-twra-o-benizelos-gia-tis-germanikes-apozhmiwseis
ΓΛΕΖΟΣ: ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

     Και νέο πόρισμα ζητά τώρα ο Βενιζέλος για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Με ρυθμούς χελώνας κινούνται οι διαδικασίες για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Και ενώ ως ημερομηνία ορόσημο για να κινηθεί η υπόθεση είχε οριστεί η έκδοση του πορίσματος από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τώρα το υπουργείο Εξωτερικών έχει στα χέρια του το πόρισμα και ζητά και νέα γνωμοδότηση. 
Όπως αποκαλύφθηκε μετά από ερώτηση του Μανώλη Γλέζου προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο και έπειτα από έγγραφο που κατέθεσε ο δεύτερος το πόρισμα για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο το οποίο είναι απόρρητο έχει παραδοθεί στον υπουργό Εξωτερικών από τις 11 Φεβρουαρίου.  
Μια ημέρα μετά, όμως, στις 12 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών με επείγον έγγραφό του προς τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , ζήτησε η πρόταση για τον χειρισμό της υπόθεσης να διατυπωθεί με τη μορφή γνωμοδότησης της Ολομέλειας του ΝΣΚ,  στο πλαίσιο του άρθρου 100Α του Συντάγματος  που ορίζει μεταξύ άλλων ότι «στην αρμοδιότητα του Νομικού Συμβουλίου τουΚράτους ανήκουν ιδίως η δικαστική υποστήριξη και εκπροσώπηση του Δημοσίου ή ο συμβιβασμός σε διαφορές με αυτό». 
Για το θέμα ο Μανώλης Γλέζος επέκρινε τον υπουργό Εξωτερικών υποστηρίζοντας ότι «ρίχνει στις καλένδες το χρέος της Γερμανίας».
Το ροκάνισμα του χρόνου αποτελεί μέρος της κοροϊδίας ως προς την αντιμετώπιση αυτού του εθνικού θέματος, υπογραμμίζει ο κ. Γλέζος και ρωτάει αν «φοβάται ο Βενιζέλος να ομολογήσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να ασκήσει πίεση στη γερμανική κυβέρνηση για τις οφειλές της Γερμανίας; Φοβάται να ομολογήσει ότι ρίχνει στις καλένδες το χρέος της Γερμανίας;».
«Ας κρίνει ο ελληνικός λαός την απεμπόληση των εθνικών μας θεμάτων εκ μέρους του υπουργού εξωτερικών. Εμείς, πάντως, πίσω δεν θα κάνουμε», καταλήγει ο κ. Γλέζος.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top