νεα κρητη totalfitness news

Στουρνάρας: Σύντομα τα αποτελέσματα από τη λίστα Λαγκάρντ
Συνάντηση με τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Π. Αθανασίου και Γ. Δραγάτση είχε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΔΟΕ ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, παρουσία του
επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κ. Στ. Στασινόπουλο.
Επίκεντρο της συνάντησης ήταν ζητήματα που σχετίζονται με τους ελέγχους σημαντικών φορολογικών υποθέσεων σχετικών με τη λίστα Λαγκάρντ και εμβάσματα εξωτερικού
«Περιμένετε και θα δείτε. Είμαστε κράτος δικαίου και εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες που έχουν οι φορολογούμενοι» απάντησε σε ερώτηση για τα μηδενικά έσοδα από τη λίστα Λαγκάρντ, ο Γιάννης Στουρνάρας, που τελευταίως αρέσκεται να μιλά με προαναγγελίες και υπονοούμενα, μετά τη σύσκεψη με οικονομικούς εισαγγελείς στο ΣΔΟΕ.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι στο εξής θα υπάρξουν αποτελέσματα από όλες τις λίστες και τους ελέγχους με μεγαλύτερη ταχύτητα, ενώ παραδέχθηκε ότι απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός ελεγκτών.
Όσον αφορά στην κριτική ότι δεν έχει εισπραχθεί ακόμη ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ, ο υπουργός ζήτησε υπονομή και τόνισε ότι «είμαστε κράτος δικαίου και εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες που έχουν οι φορολογούμενοι».
Σημείωσε δε, ότι αποτελέσματα υπάρχουν ήδη, ενώ υπογράμμισε ότι πέρασε νομοθετική διάταξη που επιτρέπει να γίνεται μερικός έλεγχος, για να υπάρχει καταλογισμός. «Ο μερικός έλεγχος θα γίνεται και για τα εμβάσματα και για τη λίστα Λαγκάρντ άρα πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα».     
Να σημειωθεί πως προ ημερών ο κ. Δραγάτσης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τη λίστα Λαγκάρντ προκειμένου να επισπευστεί σε διάστημα δύο μηνών ο έλεγχος της που εκκρεμεί εδώ και τρία σχεδόν έτη. Η έρευνα αφορά στα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες  ως προς τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των καταθετών.
Ο εισαγγελέας απευθύνθηκε με έγγραφο του προς τους προανακριτικούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ παραγγέλλοντας να ζητήσουν από τους προϊσταμένους του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου να ορίσουν ελεγκτές προκειμένου να διενεργήσουν προσωρινό και πλήρη έλεγχο, τον οποίο θα πρέπει να ολοκληρώσουν εντός δυο μηνών.
Ο επίκουρος δε εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος κ. Γιάννης Δραγάτσης ξεκίνησε, χωρίς να έχει ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσωπικούς ελέγχους στις εφορίες Αττικής προκειμένου να επισπεύσει την πρόοδο των παραγγελιών για ελέγχους που έχουν δοθεί και φαίνεται να μένουν στα συρτάρια των εφόρων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι επίμαχες παραγγελίες αφορούν σε έρευνες για αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με φοροδιαφυγή.
Ο κ. Στουρνάρας που ενημερώθηκε δια του Τύπου για τις σχετικές εισαγγελικές πρωτοβουλίες συγκάλεσε σύσκεψη για σήμερα το μεσημέρι ώστε να τεθεί ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για τους ελέγχους των επίμαχων υποθέσεων στη βάση των ανθρώπινων πόρων που διαθέτουν το ΣΔΟΕ και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.
http://www.tovima.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top