νεα κρητη totalfitness news

Τον δρόμο σε μία νέα εποχή γενετικής ιατρικής ελπίζουν οι επιστήμονες ότι θα ανοίξει μία μέθοδος ταχείας "χειραγώγησης" του DNA...
κατά βούληση, η οποία αποτελεί ένα είδος "αντιγραφής και επικόλλησης" των γονιδίων.

Η εν λόγω τεχνική, με την ονομασία Crispr/ Cas9, επιτυγχάνει την ακριβέστερη τροποποίηση του γενετικού υλικού ενός ζωντανού οργανισμού, καθώς επιτρέπει την προσθήκη νέων γονιδίων και τη διαγραφή ή την τροποποίηση ήδη υπαρχόντων, ενώ θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά στην καταπολέμηση ασθενειών όπως είναι το Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον και ο αυτισμός.

Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πρόσφατα σε μαϊμούδες από κινέζους επιστήμονες, δημιουργώντας τους πρώτους μεταλλαγμένους μακάκους, καθιστώντας τους τα πρώτα πρωτεύοντα θηλαστικά σε ολόκληρο τον κόσμο, το γονιδίωμα των οποίων τροποποιήθηκε με τη νέα αυτή γενετική τεχνική μεγάλης ακρίβειας.

Γενετιστές από όλο τον κόσμο χαιρέτισαν το νέο βήμα στο πεδίο της γενετικής μηχανικής, λόγω των τρομερών δυνατοτήτων που ανοίγει, καθώς οι επιστήμονες θα μπορούν πλέον με ταχύτητα και ακρίβεια να αφαιρούν ελαττωματικά γονίδια από τα κύτταρα και να τα αντικαθιστούν με άλλα υγιή.


directnews.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top