νεα κρητη totalfitness news

e-POS: το νέο σύστημα που θα σας απαλλάξει από την εφορία, πότε σε λειτουργία
Ποιο το νέο ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών e-Pos που θα δώσεις λύσεις στο φορολογικό σύστημα; Πότε θα λειτουργήσει;
Τέλος εποχής για τις ουρές και την ταλαιπωρία στην Εφορία. Τα ταμεία στις Δ.Ο.Υ. «κατέβασαν» ρολά και οι συναλλαγές γίνονται πλέον ηλεκτρονικά μέσω taxisnet, ενώ όλοι οι φόροι εξοφλούνται στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ.

Οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται καν να επισκεφθούν την εφορία τους για να πληρώσουν τους φόρους, να υποβάλλουν δηλώσεις, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους ή να λάβουν φορολογική ενημερότητα. Ολα αυτά γίνονται με λίγα μόνο κλικ από τον υπολογιστή τους, χωρίς χάσιμο χρόνου, χωρίς ουρές και κυρίως εκνευρισμό. Και αυτό λόγω της υπηρεσίας e-POS.
Οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που ενεργοποίησε η Γενική Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών διευκολύνουν τη ζωή των φορολογούμενων, αλλά και το έργο των εφοριακών οι οποίοι θα μπορέσουν να ενισχύσουν τον φορο-ελεγκτικό μηχανισμό.
Το επόμενο στοίχημα της ΓΓΠΣ είναι η ηλεκτρονική πληρωμή των φόρων μέσω μιας νέας υπηρεσίας που θα ενεργοποιηθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών e-POS η οποία παρέχεται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ και θα υποστηρίζει όλες τις πληρωμές φόρων.
Ουσιαστικά οι φορολογούμενοι όπως γίνεται σήμερα με τις αγορές μέσω internet (easypay) θα μπορούν να πληρώνουν από το σπίτι ή το γραφείο τους τις οφειλές τους προς την εφορία. Θα εισέρχονται στον λογαριασμό τους στο Taxisnet, θα βλέπουν την οφειλή τους και θα μπορούν να πληρώνουν απευθείας την οφειλή τους με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.
Σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη, το εν λόγω σύστημα e-POS θα συνεισφέρει σημαντικά στη διάδοση της χρήσης ηλεκτρονικών καρτών, η εξάπλωση της οποίας (καθώς και άλλων ηλεκτρονικών τρόπων πληρωμής) είναι βασική στρατηγική κατεύθυνση, καθώς «συμβάλλει στη μείωση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς».
Ο κ.Μαυραγάνης ενημερώνει μάλιστα πως «το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να υιοθετήσει ενιαίο σύστημα πληρωμών e-POS για μια σειρά οικονομικών συναλλαγών (π.χ. ηλεκτρονικό παράβολο).Το σύστημα αυτό θα συνεισφέρει σημαντικά στη διάδοση της χρήσης ηλεκτρονικών καρτών».


Πηγή: 
http://www.fimes.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top