νεα κρητη totalfitness news


Eurogroup: Κλείστε τα μέτωπα με την τρόικα έως τις 10 ΜαρτίουΤο χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος για το 2014, η πρόοδος στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων και οι δημοσιονομικές ανάγκες για το 2014 και το 2015 αναμένεται να εξετασθούν στη συνεδρίαση της Δευτέρας του συμβουλίου Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Τόσο ο υπουργός Οικονομικών - ο οποίος βρίσκεται από χθες στις Βρυξέλλες, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνο Τσακλόγλου, και τη Γενική Γραμματέα, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου -, όσο και οι επικεφαλής της τρόικας θα ενημερώσουν τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και τον ορίζοντα ολοκλήρωσης της επισκόπησης.
Συγκεκριμένα, θα αναφερθούν στις τρέχουσες εξελίξεις και στην πορεία εφαρμογής του προγράμματος, στα απολογιστικά στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2013, στα μεγέθη για την εξέλιξη του ΑΕΠ το περυσινό έτος -που ήταν καλύτερα του αναμενόμενου-, στην προετοιμασία του νομοθετικού έργου εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και στο κατά πόσον υπάρχει κενό χρηματοδότησης το 2014 και σε ποιο ύψος ανέρχεται.
Η τρόικα εστιάζει στη θεσμοθέτηση εκ μέρους της Ελλάδας των μεταρρυθμίσεων, που έχει προτείνει ο ΟΟΣΑ για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ αναμένει και την ψήφιση σειράς νομοθετημάτων σχετικών με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τους φόρους υπέρ τρίτων, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, το κλείσιμο φορέων του Δημοσίου και άλλα.
Στόχος τόσο της Ελλάδος, όσο και της τρόικας, είναι η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί έως το Eurogroup της 10ης Μαρτίου, καθώς - εάν οι αποφάσεις μεταφερθούν για το άτυπο Eurοgroup της 1ης Απριλίου, ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα με την έγκαιρη χρηματοδότηση της Ελλάδος το Μάιο, οπότε και ωριμάζουν ομόλογα αξίας 9,2 δισ. ευρώ.
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, αναμένεται - μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup - να αναφερθούν αναλυτικά, τόσο στην πρόοδο, που έχει επιτευχθεί, όσο και στο πότε θα επιστρέψουν τα κλιμάκια του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ στην Αθήνα, για να ολοκληρώσουν την σύνταξη του επικαιροποιημένου Μνημονίου.

http://www.news.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top