νεα κρητη totalfitness news


Ο σεισμός στην Κεφαλονιά δημιούργησε, εκτός από τις ζημιές, μεγάλη ανησυχία, φήμες και εικασίες οι οποίες έγιναν αντικείμενο αντιπαράθεσης στα ΜΜΕ. Το News 247 απευθύνθηκε στους ειδικούς επιστήμονες για να απαντήσουν τα βασικά ερωτήματα αλλά και για να ενημερωθούμε πραγματικά για τη φύση, τη δύναμη αλλά και το πως αντιμετωπίζουμε τους σεισμούς
Ένα πολύ ισχυρό φυσικό φαινόμενο πάντα είχε διπλή επίδραση στον άνθρωπο. Από τη μία τρόμαζε, αντιλαμβανόμενος τη δύναμη της φύσης και την ανικανότητα του να το εμποδίσει. Από την άλλη μαγευόταν από αυτή την έκλυση δύναμης. Ένα τέτοιο φαινόμενο είναι ο σεισμός.
Η Κεφαλονιά χτυπήθηκε βάναυσα και από τις δονήσεις που ακολούθησαν – ακολουθούν πιο σωστά, αφού ακόμα το έδαφος τραντάζεται φοβίζοντας τους κατοίκους.
Πρέπει όμως να φοβόμαστε ότι θα χτυπηθούμε από έναν καταστροφικό σεισμό; Είναι σωστό να έχουμε κατά νου ότι κάποια στιγμή ίσως μία ολόκληρη περιοχή ισοπεδωθεί από την ισχύ των δονήσεων; Θα αντέξουν τα κτίσματα ενός αστικού περιβάλλοντος;
Με αυτές τις ερωτήσεις, όπως και πολλές άλλες στο μυαλό, οι δημοσιογράφοι του News 247 προσέγγισαν και συζήτησαν με σεισμολόγους και καθηγητές όλα τα πιθανά ενδεχόμενα. 
 
Η πραγματικότητα, για να ξεκινήσουμε από ένα σημείο - αφετηρία δεν αλλάζει. Ζούμε σε μία άκρως σεισμογενή χώρα όπου και στο παρελθόν είχαμε τις δυναμικές επισκέψεις του Εγκέλαδου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, τα Γρεβενά, την Καλαμάτα, το Αίγιο και την Αθήνα.
 
Αυτό όμως σημαίνει οπωσδήποτε μεγάλες καταστροφές και νεκρούς;
Όχι απαραίτητα. Ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας εξηγεί πως στατιστικά σκοτώνονται στην Ελλάδα, μία άκρως σεισμογενή χώρα, λιγότεροι από σεισμούς παρά σε τροχαία.  
Δείτε το υπόλοιπο ρεπορτάζ εδώ.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top