νεα κρητη totalfitness news

Στην κατάμεστη εκκλησία της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξυνάρα, την Καθολική Μητρόπολη της Αρχιεπισκοπής Νάξου Τήνου, πραγματοποιήθηκε η χειροτονία του ιεροδιακόνου π. Γεώργιου Παλαμάρη σε ιερέα χθες Κυριακή 20 Ιουλίου 2014. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Νάξου Τήνου Ανδρου και Μυκόνου, π. Νικολάου Πρίντεζη. Παρόντες στην χειροτονία ο διευθυντής του Ελληνικού Κολεγίου της Ρώμης, όπου φοίτησε τα τελευταία χρόνια ως ιεροσπουδαστής, ο Υποδιευθυντής του ανωτέρου κολεγίου, εκπρόσωπος του κολεγίου της Πάδοβας, ο Πνευματικός του Πατέρας, συμφοιτητές του π. Γεώργιου,  όλος ο ιερός κλήρος της Τήνου και πλήθος ιερέων από άλλες εκκλησιαστικές επαρχίες της Ελλάδος.(Σύρο, Νάξο, Αθήνα). 
Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Ορθοδόξου Εκκλησίας οι σεβαστοί πατέρες π. Νικόλαος Μαραγκός, Εφημέριος Αγίου Αντωνίου Στενής Τήνου  και ο π. Αγγελος Τζανουλίνος, Εφημέριος Αγίας Τριάδας Φαλατάδου Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τήνου, ο Έπαρχος Τήνου και ο Νεοεκλεγείς Έπαρχος, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού κλιμακίου Τήνου, Δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου από την Τήνο, Σύρο, Αθήνα αλλά και άλλα  μέρη της Ελλάδος. 

Κατά την χειροτονία όλοι οι ιερείς επέθεσαν τα χέρια τους στην κεφαλή του νέου ιερέα προσευχόμενοι για τον νέο ιερέα ενώ ο Σεβασμιότατος τον έχρησε με το Άγιο Μύρο της Χειροτονίας. 

Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος π. Νικόλαος έδωσε νουθεσίες στο νέο χειροτονημένο ιερέα λέγοντάς του αρετές που πρέπει να διακρίνει έναν ιερέα αλλά έκανε και κάλεσμα σε νέους και νέες που θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο που επέλεξε ο νέος ιερέας να μην διστάσουν και να το κάνουν γνωστό διότι ο θερισμός είναι πολύς και οι εργάτες λίγοι.

Ο νέο χειροτονηθείς π. Γεώργιος στην ομιλία του ευχαρίστησε τους γονείς του, τον Σεβασμιότατο π. Νικόλαο, συγγενείς και όσους συνέβαλαν τόσο για την τελετή όσο και στην καλλιέργεια της ιερατικής κλίσης του αλλά έδωσε και την υπόσχεση να εργαστεί αναλογιζόμενος το νέο ρόλο του μέσα στην εκκλησία. 

Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Μητροπολίτης Πάρου Νάξου Σεβασμιότατος κ. Καλλίνικος και ο Επίσκοπος Γρατιανουπόλεως Σεβασμιότατος Δημήτριος.

Στο τέλος προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα στους παρευρισκόμενους από την οικογένεια του νέου Ιερέως.

Επιμέλεια φώτο και κειμένου 
Μάριος Φώσκολος




































































































































Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top