νεα κρητη totalfitness news

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ
ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΤΑΣ

    Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η β’ και τελική φάση της αδελφοποίησης των δύο εμπορικών συλλόγων της Τήνου και της Άρτας, που έλαβε χώρα το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 στο νησί της Τήνου.
    Η αντιπροσωπεία της Άρτας (48 άτομα) έφτασε στην Τήνο στις 25 Ιουλίου και απαρτίζονταν από τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, τον Πρόεδρο και μέλη του Επιμελητηρίου Άρτας, τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Αρταίων, το χορευτικό συγκρότημα παραδοσιακών χορών του Συλλόγου ‘’ΣΚΟΥΦΑ’’ που αποτελούνταν από 13 χορευτές, μουσικούς παραδοσιακών οργάνων και μέλη των οικογενειών τους.
   Η αδελφοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου - Τήνου κ. Δωρόθεου Β’ πατέρας Κύριλλος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Καθολικού Αρχιεπισκόπου  Νάξου – Τήνου κ. Νικολάου Πρίντεζη πατέρας Μάρκος Φώσκολος, ο Αντιδήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Ζαλώνης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αρταίων και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Αρταίων κ. Χρήστος Γιώτης, ο Έπαρχος Τήνου κ. Μάνθος Βίλλας που εκφώνησε και το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Πουσσαίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου κ. Δημήτρης Αρμενάκης, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Λεονάρδος Ρούσσος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Παπάζογλου Χρήστος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας κ. Χουλιάρας Δημήτρης και ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου κ. Τσιμέκης Ανδρέας.  
    Κατόπιν υπογράφτηκε  το Πρωτόκολλο Συμφωνίας Αδελφοποίησης από τους δύο προέδρους και ακολούθησε η απονομή των δώρων στους φορείς από τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας, το Δήμο Άρτας, το Δήμο Τήνου, το Επιμελητήριο Άρτας και το Επιμελητήριο Κυκλάδων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας δώρισε στο Σύλλογό μας μία ανεκτίμητης αξίας ζώνη της παραδοσιακής φορεσιάς της Ηπείρου. Ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου δώρισε στο Σύλλογο της Άρτας ένα μαρμάρινο γλυπτό με θέμα το σεληνιακό τοπίο του Βωλάξ και την τέχνη της καλαθοπλεχτικής, φιλοτεχνημένο από το μαρμαρογλύπτη - μέλος μας κ. Ονούφριο Δεσύπρη. Επίσης, ο Σύλλογός μας πρόσφερε στο Επιμελητήριο Άρτας δύο καλάθια με παραδοσιακά ποτά, αλμυρά και γλυκά εδέσματα.
    Ακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης ‘Προϊόντα της Αρτινής Γης & Τουρισμού’, η οποία έγινε υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Άρτας και συμμετείχαν εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις από την Άρτα, οι οποίες ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην τοπική αγορά. Παρουσιάστηκαν παραδοσιακά προϊόντα (ποτά, αλμυρές και γλυκές λιχουδιές) και διανεμήθηκαν διαφημιστικά φυλλάδια επιχειρήσεων. Ένα μικρό μπουφέ παραδοσιακών προϊόντων περίμενε τους επισκέπτες στο τέλος της έκθεσης. Στη συνέχεια και κατά την έξοδο των επισκεπτών από το Ι.ΤΗ.Π. υπήρχε κέρασμα παραδοσιακών γλυκών (αμυγδαλωτά και μπεζέδες) από το Σύλλογό μας, προσφορά των ζαχαροπλαστείων – μελών μας. Η έκθεση λειτούργησε το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουλίου στο χώρο του Ι.ΤΗ.Π.   
    Στη συνέχεια μπροστά από το ξενοδοχείο ‘’Ποσειδώνιο’’ το χορευτικό του Συλλόγου ‘’Σκουφά’’ συνοδεία κλαρίνου, λαούτου και τουμπερλέκι παρουσίασε παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς περίπου για μία ώρα και κατόπιν κάλεσε  όσους βρίσκονταν στο χώρο (περίπου 600 άτομα) να συμμετέχουν στο χορό.
    Το Σάββατο το πρωί 26 Ιουλίου οι Αρτινοί επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο Μοναστήρι ‘η Κυρά των Αγγέλων’, στα Κατήφορα με τους επιβλητικούς γρανιτένιους βράχους, στο Βωλάξ όπου έγινε και μία επίδειξη καλαθοπλεχτικής, στην Καθολική Αρχιεπισκοπή στην Ξινάρα και στην Κολυμπήθρα. Την Κυριακή 27 Ιουλίου παρακολούθησαν μία επίδειξη μαρμαρογλυπτικής στο εργαστήρι του Ονούφριου Δεσύπρη στα Υστέρνια και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Πύργου, στον Πύργο και στον Πάνορμο. Το δείπνο του Σαββάτου δόθηκε στην ‘’Ακτή Αιγαίου’’ και το γεύμα της Κυριακής στο εστιατόριο ‘’Μαρίνα’’ στον Πάνορμο. Και οι δύο επιχειρήσεις είναι μέλη του Συλλόγου μας.
    Οι επισκέπτες μας αναχώρησαν τη Δευτέρα 28 Ιουλίου με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλοξενία και την ευγένεια των κατοίκων και μαγεμένοι από τις ομορφιές του τόπου μας.
   
    Το επόμενο επίσημο ραντεβού συνάντησης Τήνου και Άρτας δόθηκε από τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Αρταίων κ. Χρήστο Γιώτη, ο οποίος από το βήμα της αδελφοποίησης προσκάλεσε τις τηνιακές επιχειρήσεις να λάβουν μέρος στη 2η Εμπορική Έκθεση Άρτας από τις 27 Σεπτεμβρίου έως και τις 3 Οκτωβρίου 2014, υπό την αιγίδα του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου, σε περίπτερο όσων τετραγωνικών μέτρων κριθούν απαραίτητα, προσφερόμενο δωρεάν από την Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Αρταίων. Αξίζει να τονίσουμε ότι η έκθεση αυτή είχε πέρυσι επισκεψιμότητα 40.000 επισκέπτες.
 
    Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε :

*Την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου, υπό την αιγίδα της οποίας έγινε η όλη εκδήλωση. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δημήτρη Αρμενάκη.

* Τους μεγάλους χορηγούς
Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού για τη χορήγηση της συνεδριακής αίθουσας και της αίθουσας προβολής της έκθεσης.
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων για το δείπνο του Σαββάτου που προσέφερε στην ‘Ακτή Αιγαίου’.
Το τουριστικό γραφείο Tinos GK για τις ξεναγήσεις και τις μετακινήσεις που προσέφερε το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουλίου.
Τα ζαχαροπλαστεία ‘Σενμπόλια’ και ‘Σενμπόλια Όπως παλιά’ για τη διάθεση των καθισμάτων για την εκδήλωση παρουσίασης των ηπειρώτικων χορών και τα γλυκά που δόθηκαν στο Ι.ΤΗ.Π.

* Τους χορηγούς
Το Σύλλογο Γυναικών Τήνου για τις παραδοσιακές στολές που προσέφερε κατά τη διάρκεια της αδελφοποίησης.
Το ανθοπωλείο ‘Εντελβάις’ για τη σύνθεση λουλουδιών που πρόσφερε για το πάνελ της αδελφοποίησης.
Τα ζαχαροπλαστεία ‘Βιδάλης’, ‘Μεσκλιές’, ‘Μπον’, ‘Νούφαρα’ και ‘Χάλαρης’ για τα γλυκά που πρόσφεραν για το παραδοσιακό κέρασμα μετά το τέλος της αδελφοποίησης.
Την ιχθυαγορά ‘Ο Μάρκος’ και το ιχθυοπωλείο ‘Ο Γλάρος’ για τα ψάρια που πρόσφεραν στα γεύματα της αρτινής αντιπροσωπείας. 

Εντός των ημερών θα σας παρουσιάσουμε και φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις και την παραμονή της αρτινής αντιπροσωπείας στην Τήνο.


Για το Δ.Σ. του
Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου

       Ο Πρόεδρος                                                                         Η Γενική Γραμματέας

   Ανδρέας Τσιμέκης                                                                      Λουκία Κολλάρου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top