νεα κρητη totalfitness news


Πόκκιας Γιώργος
 Της Πέγκυς Ντόκου
Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη, στην Αθήνα, το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο της
Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) με αποκλειστικό θέμα την συγκρότησή του σε σώμα. Θα εκλεγούν Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας και μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας καθώς και επταμελείς επιτροπές ανά νομό, και εποπτικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Πόκκια:
«Είναι η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου. Στην ΠΕΔ έχουν εκλεγεί 21 μέλη και αποτελεί το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας. Αρκετά από τα μέλη συμμετέχουν και στις εκογές που θα γίνουν στην ΚΕΔΕ την προσεχή Πέμπτη. Από το Νότιο Αιγαίο συμμετέχουν συνολικά 39 μέλη -οι 34 δήμαρχοι, από τους οποίους 19 από τις Κυκλάδες και 15 από τα Δωδεκάνησα καθώς και 5 αιρετά μέλη  (3 από τα Δωδεκάνησα και 2 από τις Κυκλάδες)».
Ο κ. Πόκκιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αφενός το Νότιο Αιγαίο θα εκπροσωπηθεί από αρκετά μέλη και αφετέρου, γιατί η Ρόδος θα βρίσκεται στο επίκεντρο, αφού στην ΠΕΔ εκλέχθηκε πρόεδρος ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος επεκράτησε στις πρόσφατες εκλογές, στις αρχές του Οκτώβρη, με ιδιαίτερη ευκολία.
Θυμίζουμε ότι το ενιαίο ψηφοδέλτιο συγκέντρωσε 20 από τις 21 έδρες στο συμβούλιο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.
Από τους 125 εκλέκτορες στα Δωδεκάνησα, οι 35 προέρχονται από τη Ρόδο, 20 προέρχονται από την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ρόδου και 14 από την μειοψηφία.
ΤΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Αναφερόμενος στην λειτουργία του Κυνοκομείου ο κ. Πόκκιας, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί, αφού στους χώρους του φιλοξενούνται υπεράριθμα σκυλιά την στιγμή που δεν υπάρχουν επαρκείς υποδομές και πόροι: «Επισκεφθήκαμε το Κυνοκομείο με στελέχη της ΔΕΥΑΡ και των Τεχνικών Υπηρεσιών. Έγιναν κάποιες παρεμβάσεις στον χώρο, αλλά υπάρχει πρόβλημα, αφού κάποιοι δεν εννοούν να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπουν εκεί τα σκυλιά χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την Φιλοζωική. Από την πλευρά του ο Δήμος Ρόδου συνδράμει οικονομικά στο Κυνοκομείο για την κάλυψη των βασικών αναγκών του, αλλά και οι πολίτες πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. Γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά και χρειάζεται στήριξη”, τόνισε ο κ. Πόκκιας.
Ο ΠΡΟΤΟΥΡ
Αναφερόμενος στην πρόσφατη συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΠΡΟΤΟΥΡ (στο οποίο είναι πλέον αντιπρόεδρος) ο κ. Πόκκιας είπε ότι σε πρώτη φάση η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική για τον προγραμματισμό δράσης στο επόμενο διάστημα:
«Για την Ρόδο αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση η ύπαρξη αυτού του οργανισμού, αφού έχει βοηθήσει στην προώθηση και προβολή του τουρισμού για το νησί μιας και είναι η βαριά μας βιομηχανία. Ομοφωνήσαμε για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την υλοποίηση του προγράμματος δράσεων. Το βασικό πρόβλημα είναι το οικονομικό, αν και υπάρχει δέσμευση από τον προϋπολογισμό του Δήμου Ροδου με 900.000 ευρώ, ώστε να ενισχυθεί το έργο του ΠΡΟΤΟΥΡ» είπε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι συμμετέχει ως αντιπρόεδρος.
Το ποσόν θα δοθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου Ρόδου, αλλά με την προοπτική να αυξηθεί με πρόσθετα κονδύλια.
Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξει χρηματοδότηση και από άλλους φορείς, όπως η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι εκκρεμεί ακόμη η τύχη του ΔΗΦΟΔΩ, που είναι ο βασικός αιμοδότης του ΠΡΟΤΟΥΡ.
«Εμάς μας ενδιαφέρει, η προβολή να γίνεται με έξυπνους τρόπους στο εξωτερικό και όχι μόνον με συμμετοχές σε τουριστικές εκθέσεις. Δεν θα παρέμβουμε στον προγραμματισμό που υπάρχει ήδη από την προηγούμενη διοίκηση του ΠΡΟΤΟΥΡ μέχρι το τέλος του έτους, μπορούμε όμως να στραφούμε προς τις έξυπνες λύσεις που είναι πιο αποδοτικές», είπε ο κ. Πόκκιας.
Ερωτηθείς τέλος, για την πορεία του έργου του Φράγματος Κρητηνίας, δήλωσε:

«Είναι ένα θέμα για το οποίο ο Δήμος και η Περιφέρεια έχουν μια πάγια θέση. Το Φράγμα είναι απαραίτητο και αναγκαΙο να γίνει. Όμως έχουν ανακύψει προβλήματα και η Περιφέρεια δήλωσε ότι πρέπει να τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα για να ολοκληρωθεί. Υπάρχει και το ζήτημα του προϋπολογισμού. Είναι αναγκαίο έργο και το γνωρίζουμε, αλλά δεν μπορούμε να ρίχνουμε συνεχώς χρήματα σε έναν κουβά χωρίς πάτο, για ολόκληρα χρόνια. Καλό θα είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι να συμφωνήσουμε σε ένα χρονοδιάγραμμα και χάρτη ενεργειών για την ολοκλήρωση των εργασιών».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top