νεα κρητη totalfitness news

Ο κ. Ιωάννης Ζαλώνης ο οποίος υποστήριξε ότι : «Δεν είμαι της λογικής τα σκουπίδια μακριά από το «Κοσσίνι» και όπου θέλει ας είναι. 

Πιστεύω ότι ο Χ.Υ.Τ.Υ. είναι απαραίτητος για την Τήνο και πρέπει άμεσα να γίνει. Διαμαρτύρομαι όμως για την καθυστερημένη και την εκτός προθεσμίας ενημέρωση των κατοίκων όπως ορίζει ο νομοθέτης. Θεωρώ επίσης εκπρόθεσμο το Δημοτικό Συμβούλιο με την σημερινή απόφασή του. Πιστεύω ακράδαντα ότι η μελέτη συντάχθηκε με σκοπό να προκρίνει την θέση «Κοσσίνι», δεδομένων των προφανών σφαλμάτων της μελέτης και της μη αντικειμενικής βαθμολόγησης των κριτηρίων. 

Σύμφωνα και με την γνωμοδότηση του ΥΠΕΚΑ - Γεν. Δ/νση Περιβάλλοντος (Αρ. Πρωτ. 41027/1863/27.10.2014) στην παρ. 4 αναφέρεται ότι απαιτείται η ανάλυση και βαθμολόγηση μιας σειράς κριτηρίων, μεταξύ των οποίων και των περιβαλλοντικών και ο συντελεστής βαρύτητας είναι δε κατά την γνώμη τους βαθμονομημένος πολύ χαμηλά σε σχέση με τα υπόλοιπα εξεταζόμενα κριτήρια. Επίσης, αναφέρει ότι η Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση της μελέτης που εξετάζει τις επιπτώσεις του έργου στην Ορνιθοπανίδα είναι ελλιπής γιατί δεν περιλαμβάνει ικανό αριθμό παρατηρήσεων. 

Η χωροθέτηση του Χ.Υ.Τ.Υ. θα έπρεπε να έχει ερευνηθεί και εξετασθεί στον υπέρτατο βαθμό και η προτεινόμενη περιοχή να προκύψει μετά τον αποκλεισμό των λοιπών εναλλακτικών λύσεων. 

Εν τούτοις, όχι απλά αποκλείστηκε άλλη πλέον ενδεδειγμένη κατά τη γνώμη μου εναλλακτική λύση, αλλά παραδόξως θεωρήθηκε ως ενδεδειγμένη η περιοχή «Κοσσίνι», η οποία μάλιστα βρίσκεται εντός προστατευόμενης ζώνης NATURA. 

Για όλους τους ανωτέρω λόγους καταψηφίζω την πρόταση του προεδρείου και συντάσσομαι με την άποψη του Συλλόγου Απανταχού Αγαπιανών.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top