νεα κρητη totalfitness news

Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΡΙΑ-ΖΕΝΕΒΙΕΒ (ΚΑΡΜΕΛΑ)
ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Μερικές φορές δεν είναι ο θόρυβος και οι συζητήσεις που γίνονται γύρω από ένα  πρόσωπο για να αποδειχθεί η αξία του και το μεγαλείο του. Το μεγαλείο του ανθρώπου δεν είναι ταυτόσημο με τη δημοσιότητα που έχει η ζωή του. Υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους μιλούν πολύ, ενώ δεν αξίζουν πολλά κι άλλοι που ενώ μιλούν λίγο ή και ελάχιστα γι’ αυτούς, έχουν μεγάλη αξία.
Τις μέρες αυτές έφυγε για την άλλη ζωή μία Ουρσουλίνα μοναχή με το μοναχικό όνομα Μαρία-Ζενεβιέβ και με το κατά κόσμον Καρμέλα Φωσκόλου.
Όσοι τη γνώρισαν, αναγνώρισαν την αγάπη της για την Εκκλησία. Προσευχόταν και εργαζόταν πολύ για την Εκκλησία. Προσευχόταν ακόμη περισσότερο για όλους τους ιερείς τους οποίους χωρίς διάκριση και προτίμηση αγαπούσε. Ήθελε όλους να τους βοηθά με απλούς  τρόπους για να μπορούν να εκπληρώνουν τη δύσκολη αλλά όμορφη αποστολή τους.
Θυμάμαι με πόση αγάπη φρόντιζε για  «τους δικούς μας ιεραποστόλους» που πηγαίνουν τακτικά στα ακριτικά νησιά για να μεταφέρουν «τη χαρά του ευαγγελίου» και να συναντήσουν «το μικρό ποίμνιό μας». Είχε η ίδια δημιουργήσει  ένα «μικρό εργαστήρι διασποράς» στο οποίο με πολλή αγάπη και δεξιοτεχνία έφτιαχνε ομοιώματα του Χριστού, της Παναγίας, των Αγίων, αλλά και σύνολα για τη Φάτνη των Χριστουγέννων. Όλα αυτά τα διέθετε στους πιστούς και θα ‘πρεπε να βλέπατε με πόση χαρά, παρέδιδε το προϊόν της διάθεσης αυτών των αντικειμένων ευλαβείας που προοριζόταν για την κάλυψη των εισιτηρίων των ιερέων που θα πήγαιναν στις ακριτικές μας ενορίες εκεί στο Βόρειο Αιγαίο για να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία.
Η αδ. Ζενεβιέβ αγαπούσε  μέχρι τα γηρατειά της και όλα τα παιδιά και εύρισκε απλούς και προσιτούς τρόπους για να είναι κοντά τους και να τους βεβαιώνει ότι ο Χριστός τα αγαπά και ότι η Εκκλησία επίσης τα αγαπά.
Αγαπητή μας αδελφή τώρα που έφυγες από κοντά μας, συνέχιζε να αγαπάς και να προσεύχεσαι για την Εκκλησία μας και για όλους τους ιερείς μας. Εμείς δε σε ξεχνάμε συνεχίζουμε να προσευχόμαστε στον Κύριο και του ζητάμε να σε δεχθεί κοντά  του στη χαρά του Παραδείσου, για την οποία τόσο όμορφα, σιωπηλά, ταπεινά κι απλά ετοιμάστηκες εδώ στη γη.
Εμείς θα συνεχίσουμε να σε ευχαριστούμε και να σε ευγνωμονούμε για το έργο που επιτέλεσες στην τοπική μας Εκκλησία.
Πιστεύουμε ότι ήδη ευρίσκεσαι κοντά στο Νυμφίο σου Χριστό, που εδώ στη γη αγάπησες, δόξασες με την αφιερωμένη  ζωή σου κι υπηρέτησες με τα απλά, ταπεινά και πολλά ευαγγελικά έργα σου μέσα από τα χαρίσματα μιας Ουρσουλίνας μοναχής ακολουθώντας τις οδηγίες και τη ζωή της Αγίας Άγγελας.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top