νεα κρητη totalfitness news

Στο 2ο Greek Deluxe Travel Roadshow στο Ντουμπάι συμμετείχε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.  

Στόχος της διοργάνωσης ήταν η προώθηση του ελληνικού τουρισμού πολυτελείας και η ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλής εισοδηματικής ικανότητας προς τη χώρα μας. Την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου (η οποία ήταν χορηγός της διοργάνωσης μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος») παρουσίασε στην αραβική τουριστική αγορά,  ενώπιον 70 τοπικών ταξιδιωτικών επιχειρήσεων και 23 αραβικών ΜΜΕ ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος. Το παρών έδωσε και ο Πρέσβης της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Διονύσιος Ζώης.
Πρόταση για απευθείας σύνδεση της Ρόδου με τη Μ. Ανατολή
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ο κ. Χατζημάρκος συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της αεροπορικής εταιρίας EmiratesBadr Abbas, με τον οποίο συζήτησε την επιδίωξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με χώρες της Μέσης Ανατολής, οι οποίες αποτελούν μια ιδιαίτερα δυναμική και πολλά υποσχόμενη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό.
Η πρόταση του κ. Χατζημάρκου απορρέει τόσο από τα χαρακτηριστικά της τουριστικής αγοράς των χωρών αυτών, όσο και από τα στοιχεία που δείχνουν μια διαρκώς αυξανόμενη δυναμική για τα επόμενα χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ειδικότερα το Ντουμπάι είναι αγορές ειδικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα στο πλαίσιο της τοποθέτησής της ως προορισμός τουρισμού πολυτελείας και της προσέλκυσης επισκεπτών υψηλού εισοδήματος.
Σύμφωνα μάλιστα, με τις αναλύσεις του SETE intelligence, το διάστημα Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2014, οι αφίξεις στην Αθήνα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρουσίασαν αύξηση κατά 33%. Επίσης βάσει διεθνών ερευνών, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τον εξερχόμενο τουρισμό των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής αναμένεται να φτάσουν τα 94 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και τα 216 δισεκατομμύρια δολάρια το 2030 σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της Emirates δεσμεύτηκε να εξετάσει χρηματοοικονομικά την πρόταση του κ. Χατζημάρκου μέσα στο προσεχές τρίμηνο.

Το «προφίλ» του 2ου Greek Deluxe Travel Roadshow
Το 2ο Greek Deluxe Travel Roadshow είχε στόχο να «συστήσει» επιλεγμένους ελληνικούς προορισμούς τουρισμού πολυτελείας στις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις εξερχομένου τουρισμού και στα ΜΜΕ.
Η διακεκριμένη παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μέσα από την προνομιακή προβολή της ως μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης, αποτέλεσε μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τη στοχευμένη και αποτελεσματική ανάδειξη του τουρισμού πολυτελείας στην περιοχή μας, μέσα στις απαιτητικές συνθήκες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.
Σημειώνεται ότι η επιλογή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τη διοργάνωση του 2ου Greek Deluxe Travel Roadshow στηρίχθηκε αφενός στη δυναμική της αγοράς αυτής, αφετέρου στη διάθεση σημαντικού αριθμού ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων να προσεγγίσουν ευρύτερα την αγορά της Μέσης Ανατολής.
Η επόμενη, δεύτερη «στάση» του 2ου Greek Deluxe Travel Roadshow θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Απριλίου 2015.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top