νεα κρητη totalfitness news

Οι βουλευτές Κυκλάδων, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος, στη Σύρο

Τη Σύρο επισκέφθηκαν την Πέμπτη 23 Απριλίου, οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος.

Κύριος στόχος της επίσκεψής τους ήταν η παρουσία τους στο Νεώριο και η συμπαράστασή τους στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και για τη βιωσιμότητα του ναυπηγείου.
Στο Νεώριο, παραβρέθηκαν σε ανοικτή μαζική συνέλευση των εργαζομένων, όπου τέθηκαν όλα τα βασικά ζητήματα που τους απασχολούν, καθώς και τα αγωνιώδη ερωτήματά τους για την τύχη και την προοπτική του ναυπηγείου. Από την πλευρά των βουλευτών τονίστηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα συζήτησης με τα συναρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε να χαραχθούν οι γραμμές πλεύσης για τα φλέγοντα θέματα της προοπτικής βιώσιμης λύσης.

Νωρίτερα το πρωί, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση που τους είχε απευθύνει ο Διοικητής της Μονάδας στη Σύρο, Αντισυνταγματάρχης Γ.Μπούρας, οι βουλευτές παρευρέθηκαν στην τελετή για το εορτασμό του Αγ.Γεωργίου στο Στρατόπεδο «Λγου Ζαφείρη Αποστόλου».

Τέλος, το μεσημέρι, σε προγραμματισμένη συνάντηση στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενοι από τους εκλεγμένους εκπροσώπους της «Κίνησης Πολιτών Σύρου», Παύλο Χρυσαφίδη και Μαρίνα Μακρή, είχαν μακρά συνομιλία με τον Δήμαρχο, κ. Γιώργο Μαραγκό και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μαρία Καζαντζάκη.
Κατά την συνάντηση και σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, έγινε αμοιβαία ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα της τοπικής κοινωνίας αλλά και για τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, ενώ, όπως ήταν και αναμενόμενο λόγω της επικαιρότητας του θέματος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ και άλλων φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στις ενστάσεις του Δημάρχου για το εσπευσμένο της υπόθεσης και την κατάθεση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, στους ενδοιασμούς του για την διασφάλιση των χρημάτων αλλά και στην ταυτόχρονη διάθεση στήριξης των αναγκών της πατρίδας, οι βουλευτές Α.Συρίγος και Ν.Συρμαλένιος, εξήγησαν την αναγκαιότητα αυτής της επιλογής στην οποία οδηγήθηκε η κυβέρνηση από τον οικονομικό στραγγαλισμό και τις αφόρητες πιέσεις στις οποίες υπόκειται από τους δανειστές, στο πλαίσιο μιας σκληρής διαπραγμάτευσης που διεξάγεται. Σε ό,τι αφορά τέλος το πλήγμα στην αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης τον οποίο και επικαλούνται στο σύνολό τους οι αιρετοί, οι βουλευτές υπενθύμισαν ότι το αυτοδιοίκητο έχει πληγεί κατάφορα από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων τόσο με τις αδίστακτες περικοπές στους προϋπολογισμούς όσο και από την θεσμοθέτηση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top