νεα κρητη totalfitness news

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου
Γεωργίου στην Νάουσα της Πάρου (στο Βενετσιάνικο Λιμανάκι, πίσω από το Κ.Ε.Π.)  από τον πατέρα Γεώργιο Παλαμάρη, εφημέριο Πάρου η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου όπου και είναι αφιερωμένος προς τιμή του ο Ναός. Στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησε και ο π. Βάλτερ, συμφοιτητής του εορταζόμενου εφημερίου.

Η εκκλησία κατάμεστη από πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί από όλα τα σημεία του νησιού και οι οποίοι ήταν από την αρχή της Θείας Λειτουργίας. Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαλαματένιος Εμμανουήλ και ο πρώην κοινοτάρχης Νάουσας Μπαφίτης Χρύσανθος.

Λαϊκοί αναγνώστες ανάγνωσαν το λόγο του Κυρίου ενώ ακολούθησε το Ευαγγέλιο και το κήρυγμα από τον π. Γεώργιο , ο οποίος εξήγησε τα βιβλικά κείμενα που ακούστηκαν και έκανε αναφορά στην ζωή του Αγίου. Τέλος ο π Γεώργιος ζήτησε την συμβολή όλων για να ξανά φτιαχτεί το καμπαναριό του Ναού μιας και δεν υπάρχει σε κανένα από τους δύο Καθολικούς Ναούς στην Πάρο. Η εορτή ολοκληρώθηκε με την προσκύνηση τμήματος των οστών του Αγίου.

Οι ύμνοι συνοδεύονταν από το αρμόνιο όπου η βοήθεια του κ. Μιχάλη Ρεμούνδου που ήταν στα πλήκτρα ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

Ο ερευνητής και ιστορικός κ. Ιωάννης Βασιλειόπουλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας είχε ετοιμάσει μια σύντομη ομιλία για το χρονικό της ενορίας η οποία χρονολογείται από το 14ο αιώνα, βέβαια λόγω ασθένειας αναγνώσθηκε από τον κ. Ιάκωβο Χασούρη.

Στο τέλος της Λειτουργίας παρατέθηκε πλούσιο κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους το οποίο το είχαν προετοιμάσει με αγάπη οι γυναίκες τις ενορίας .

Θερμά συγχαρητήρια στα άτομα που βοήθησαν για τον ευπρεπισμό αλλά και τον στολισμό του Ναού.

Η τελετή καλύφθηκε από τοπικά κανάλια.

Χρόνια Πολλά στον Εφημέριο αλλά και σε όσους και όσες έχουν την τιμή να φέρουν το όνομα του Αγίου.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top