νεα κρητη totalfitness news



Όσο ο καιρός πλησιάζει και οι διακοπές είναι πιο κοντά, τόσο το μυαλό μου ταξιδεύει καθημερινά στο νησί της Τήνου.

Μέρα 1η

Ταξιδεύω με την φαντασία μου και πιάνω τον εαυτό μου να περπατάει το σοκάκι της Ευαγγελιστρίας και της Μεγαλόχαρης, το πρωί ή νωρίς το βραδάκι, να βρίσκεται στα κάθετα δρομάκια και να χαζεύει τα τουριστικά και μη μαγαζιά.

Σαν έρθει το απόγευμα να είμαι στο Βωλάξ την ώρα που πέφτει ο ήλιος, βλέποντας τις εναλλαγές των χρωμάτων στα βράχια και να προσπαθώ με το βλέμμα μου να «ρουφήξω» το σεληνιακό τοπίο που ανοίγεται μπροστά μου.

Θέλω και φέτος να ζήσω κάποιες από τις βραδιές του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ του νησιού. Νησιώτικες μελωδίες, εμπνευσμένες διοργανώσεις, πολύ κρασί, πολύ φαγητό, φιλοξενία στο φουλ και κέφι που δεν έχει τέλος, θα σε βάλουν σε άλλο κλίμα!.

Μέρα 2η

Ας ξεκινήσουμε για αρχή να απολαύσουμε δροσερές βουτιές στην Κολυμπήθρα, μέσα στην αλμύρα θα συνεχίσουμε με ουζάκι και ψάρι, μέχρι να πέσει τελείως ο ήλιος.

Μετά την Δύση θα πάμε να χορέψουμε, πίνοντας cocktails στον Κάκτο, με θέα Σύρο-Μύκονο και τα καράβια που ταξιδεύουν βράδυ στα νησιά.

Tην επομένη θα πάμε να κολυμπήσουμε στις μαγικές αντανακλάσεις του μαρμαρένιου πράσινου βυθού στον Κουμελά και στο Μαλί. Το απόγευμα θα διαβούμε το κατώφλι σπιτιών που γέννησαν παγκόσμιους καλλιτέχνες - του Χαλεπά στον Πύργο, του Γύζη στο Σκλαβοχωριό και πολλών άλλων.

Θα τελειώσουμε την ημέρα μας πηγαίνοντας για καφέ και σπιτικούς λουκουμάδες στις καφετέριες που βρίσκονται στη Χώρα του νησιού.

Το ταξίδι για την Τήνο είναι πάντα γεμάτο εκπλήξεις ...


Μέρα 3η

Θα συνεχίσω να ταξιδεύω, αυτή τη φορά θα προσπαθήσω να ανέβω μέχρι την κορυφή, στο Κάστρο του Εξώμβουργου από το μονοπάτι. Αξίζει τον «κόπο» πραγματικά, εκεί πάνω θα αισθανθείς την απόλυτη ελευθερία.

Το απόγευμα θέλω να βλέπω το ηλιοβασίλεμα από το Πασακρωτήρι, το ψηλότερο ακριανό σημείο στη χώρα απ' όπου μπορείς να αγναντέψεις το λιμάνι

Το βραδάκι θα επισκεφτώ τις εγγυημένες παραδοσιακές γεύσεις στα ταβερνάκια των χωριών. Δεν θέλω να πω κάποιο σαν ιδανική επιλογή διότι το κάθε ένα έχει την δικιά του ομορφιά.

Κλείνοντας θα συνεχίσω την διασκέδαση μου με ... κυκλαδίτικη διάθεση στην Παλλάδα ή στο σοκάκι της Χώρας, όπου βρίσκονται τα μπαράκια του νησιού.

Υ.Γ.1 Μπορώ να σας γράφω συνέχεια για τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Τήνο, η ομορφιά όμως μερικές φορές κρύβεται καλά και αναζητεί τον ίδιο μας τον εαυτό για να την αντικρίσει ...

Υ.Γ.2 Η Τήνος είναι ένα μεγάλο ανοιχτό βιβλίο, με εικόνες, πράγματα και μυρωδιές. Καλή ανάγνωση.


* φωτογραφικό υλικό Tinos, Kykladen/ Τήνος, Κυκλάδες

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top