Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή το σεμηνάριο με τίτλο "ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ - ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ" που υλοποιήθηκε στο πρώην δημοτικό σχολείο Στενής.
Η διάρκειά του ήταν 10 ώρες και πραγματοποιήθηκε σε 2 ημέρες.
Οι θεματικές ενότητες που αναλύθηκαν ήταν:
• Μορφολογία & φυσιολογία αμπέλου
• Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη, ριζικό σύστημα, χειμερινός ληθαργος
• Καλλιεργητικές εργασίες αμπελώνα: έδαφος, πολλαπλασιασμός
• ΤERROIR αμπελώνα: Επίδραση στα χαρακτηριστικά του οίνου. Γεωγραφική θέση, προσανατολισμός, μηχανική και χημική σύσταση εδάφους, κλίμα περιοχής (μικροκλίμα), ποικιλίες, καλλιεργητικές πρακτικές. Αναφορά στο terroir του αντίστοιχου νησιού.
• Ασθένειες και εχθροί της αμπέλου
• Πορεία ωρίμανσης τρυγητός (γεύση, χρώμα, άρωμα)
• Οινοποίηση ( ερυθρή, λευκή, ροζε, οίνοι γλυκείς, αφρώδεις)
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Δια βίου μάθησης προγραμμάτων κατάρτισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Δήμο Τήνου για ανέργους, αυτόαπασχολούμενους και εργαζόμενους. Εκπαιδεύτρια ήταν η κ. Βοσκίδη Ελένη ενώ οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 40.
Μάριος Φώσκολος
0 Comments :
Δημοσίευση σχολίου