Πέμπτη, Απριλίου 30, 2015

Η Τήνος στη Βουλή των Εφήβων


Το Γενικό Λύκειο της Τήνου θα στείλει και φέτος έφηβο βουλευτή στην Κ΄Σύνοδο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων» του 2014-2015 τη μαθήτρια της
Β΄ τάξης Σανταμούρη Αλεξία. Στην προηγούμενη Σύνοδο είχε επιλεγεί η μαθήτρια Αντωνοπούλου Μαρίνα. 

Υπεύθυνος καθηγητής του προγράμματος είναι ο κ. Ανδρέας Καμπάνης, ΠΕ09.
Η «Βουλή των Εφήβων» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο διοργανώνεται από το 1995 σε ετήσια βάση σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου. Από τη Θ΄ Σύνοδο (2004) το πρόγραμμα διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
Έχει ως κύριο στόχο την καλλιέργεια της θετικής στάσης των νέων απέναντι στα «κοινά», την εξοικείωση των μαθητών με τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου, καθώς και την ευαισθητοποίησή τους σε αρχές, κανόνες και αξίες της Δημοκρατίας.
Aπευθύνεται στους μαθητές της Β΄ τάξης όλων των Λυκείων της χώρας, του απόδημου ελληνισμού και της Κύπρου. Για να συγκροτηθεί αυτή η «Βουλή», οι μαθητές καταθέτουν κάποιες συγκεκριμένες εργασίες που αξιολογούνται. Στο τέλος των δραστηριοτήτων επιλέγονται 300 έφηβοι-βουλευτές, οι οποίοι συγκροτούν τη Βουλή των Εφήβων, και συνεδριάζουν στις αίθουσες της Βουλής των Ελλήνων τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα, 260 έφηβοι-βουλευτές προέρχονται από σχολεία της Ελλάδας, 20 από την Κύπρο και 20 από ελληνικά σχολεία της αλλοδαπής. Από κάθε νομό εκλέγονται τόσοι όσοι και οι βουλευτές του νομού.
Ο πρώτος πρόεδρος της Επιτροπής του προγράμματος ήταν ο συγγραφέας Αντώνης Σαμαράκης

Πηγή blogs.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φωνή της Τήνου δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να ΜΗΝ δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε, όπως και να διαγράφονται όταν αυτά εντοπίζονται καθώς δεν ελέγχονται κάθε φορά που αναρτάτε κάποιο σχόλιο.
Τέλος τα σχόλια στο ΜΠΛΟΚ υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.