Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015

Στήστε την δική σας επιχείρηση: 14 λύσεις για να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας

business-epixeirhmatikothta-ergasia-meeting-620x320
Με τον βασικό μισθό να κυμαίνεται στα 500-600 ευρώ πολλοί νέοι αλλά και
μεγαλύτερης ηλικίας στρέφονται στην δημιουργία της δικής τους επιχείρησης προκειμένου να θέσουν τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. 
Ωστόσο πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις και μπουν υπογραφές, θα πρέπει να απαντηθούν  βασικά ερωτήματα. τα οποία είναι τα εξής: 
  • Πόσα χρήματα να διαθέσουμε και τι επιχείρηση να ανοίξουμε;
  • Να προτιμήσουμε μια έτοιμη, δοκιμασμένη ιδέα ή κάτι νέο με περισσότερο ρίσκο;
  • Και αν κλίνουμε προς το franchising, ποια ιδέα να υλοποιήσουμε;
Οι διαθέσιμες προτάσεις αυτήν τη στιγμή είναι δεκάδες: από σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, καφετέριες μέχρι «ντονατσάδικα» και «γιαουρτάδικα». 
Για το ξεκίνημα της δικιάς σας επιχείρησης, καλό είναι να ακολουθήσετε τα επόμενα βήματα:
– Βρείτε το προϊόν ή την υπηρεσία που θα ασχοληθείτε. Μην πάρετε την απόφασή σκεπτόμενοι μόνο τι ξέρετε καλύτερα ή τι σας είναι πιο εύκολο, αλλά κυρίως καθορίζοντας ποιο είναι το κοινό που σας ενδιαφέρει και ποιες ανάγκες αυτού του κοινού θέλετε να καλύψετε – οι ευχαριστημένοι πελάτες θα είναι η βάση της επιτυχίας σας.
– Διερευνήστε τη γεωγραφική περιοχή που θα θέλατε να δραστηριοποιηθείτε. Είναι η κατάλληλη για το προϊόν/ υπηρεσία της επιχείρησής σας; Το κοινό στο οποίο απευθύνεστε ζει στην περιοχή αυτή;
– Προσδιορίστε ποιος είναι ο ανταγωνισμός σας. Τί προσφέρει στους πελάτες που στοχεύετε; Πόσο ισχυρός ή αδύνατος είναι;
– Προσπαθήστε να εντοπίσετε ποιο θα θέλατε να είναι το στοιχείο εκείνο που θα σας διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό, το συγκριτικό σας πλεονέκτημα. Γιατί ο πελάτης του ανταγωνισμού να έρθει στην επιχείρησή σας; Τί είναι αυτό που θα βρει σε εσας και δεν το βρίσκει στον ανταγωνισμό;
– Κάντε ένα αρχικό επιχειρηματικό πλάνο με σωστή και ρεαλιστική εκτίμηση για τα ποσά που θα χρειαστούν για τη λειτουργία της επιχείρησής σας, καθώς και για τα έσοδά της επιχείρησής σας τον πρώτο καιρό. Μην ξεχνάτε ότι τα έσοδα αυτά θα καλύψουν και τις προσωπικές σας ανάγκες, όχι μόνο τις επαγγελματικές.
– Διερευνήστε τις πηγές και τους τρόπους με τους οποίους θα χρηματοδοτήσετε το ξεκίνημα της δικής σας δουλειάς. Οι αποταμιεύσεις προηγούμενων χρόνων,ή το στενό οικογενειακό περιβάλλον ίσως δεν είναι οι καλύτερες λύσεις αφού μπορεί να προκύψει κάποια επείγουσα οικογενειακή ανάγκη που θα πρέπει να καλυφθεί άμεσα, με την άμεση επιστροφή των χρημάτων αυτών. 
– Εξετάστε τα διαδικαστικά θέματα που θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν ανοίξετε την επιχείρησή σας. Ποιά θα είναι η εταιρική της μορφή, πώς θα γίνει η σύσταση της εταιρείας, τί άδειες πρέπει να πάρετε κλπ.
– Προσδιορίστε αν απαραίτητα χρειάζεστε κάποιον ή κάποιους υπαλλήλους και αν ναι δώστε μεγάλη βαρύτητα σε συστάσεις φίλων και γνωστών.
– Ζητήστε τη συμβουλή ενός φίλου ή γνωστού σας για απλές ενέργειες που θα μπορούσατε να κάνετε για να προωθήσετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας και να σας γνωρίσει ο κόσμος στην περιοχή.
– Μην ξεχνάτε ποτέ ότι, στην αρχή τουλάχιστον, θα χρειάζεται να τα κάνετε όλα εσεις. Θα πρέπει και να είστε καλός πωλητής, και να είστε ικανός διαπραγματευτής, και να προγραμματίζετε σωστά τα οικονομικά της επιχείρησής σας, και να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τους υπαλλήλους σας (αν έχετε), και να είστε οργανωτικός, και να είστε καλός στις Δημόσιες Σχέσεις και να ξέρετε κάποια βασικά από την εργατική νομοθεσία (αν έχετε υπαλλήλους) και πολλά άλλα που σίγουρα θα σας χρειαστούν και που θα διαπιστώσετε στην πράξη.
Αν λοιπόν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση franchise και τα οικονομικά σας, το επιτρέπουν, σας παρουσιάζουμε παρακάτω μερικές έξυπνες λύσεις: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Φωνή της Τήνου δημοσιεύει κάθε σχόλιο.
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να ΜΗΝ δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε, όπως και να διαγράφονται όταν αυτά εντοπίζονται καθώς δεν ελέγχονται κάθε φορά που αναρτάτε κάποιο σχόλιο.
Τέλος τα σχόλια στο ΜΠΛΟΚ υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.