Στα νοσοκομεία και στους δήμους μετακινούνται οι εκπαιδευτικοί που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα Το θέμα των εκπαιδευτικών των Τεχνικών Λυκείων, που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, απασχόλησε επί περίπου μία ώρα τη Δευτέρα κυβερνητικό κλιμάκιο.
Ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης και ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συναντήθηκαν με τους κ.κ. Χρήστο Πρωτόπαπα, Παναγιώτη Ρήγα και Συμεών Κεδίκογλου, με την ιδιότητα του υφυπουργού Παιδείας, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Το θέμα των 2500 εκπαιδευτικών που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, όπου εκφράστηκε η έντονη ανησυχία των βουλευτών του δεύτερου κυβερνητικού κόμματος.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την συνάντηση, όπου τέθηκαν αναλυτικά τα ζητήματα, με κυρίαρχο το μέλλον των εκπαιδευτικών στο τομέα της υγείας. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα από το ΠΑΣΟΚ, οι κ.κ. Πρωτόπαπας και Ρήγας ζήτησαν τα ενημερωθούν για τη μέθοδο, το σχέδιο και τις διασφαλίσεις προς τους εκπαιδευτικούς του υπουργείου Παιδείας.
Από την πλευρά των δύο υπουργών που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, αναπτύχθηκαν αναλυτικά οι προθέσεις τους και μετά από διαβούλευση με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε: - Να αντικατασταθούν οι ειδικότητες που καταργούνται, με άλλες, οι οποίες ανταποκρίνονται στη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά -Το μεγαλύτερο ποσοστό των εκπαιδευτικών από τους τομείς της υγείας θα μεταταγούν σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, καθώς και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίοι υπάγονται βασικά στους δήμους -Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα Για την απόφαση, η οποία θα προβλέπει την μετακίνηση των εκπαιδευτικών στους τομείς υγείας, προς το υπουργείο Υγείας, είχαν προϊδεάσει οι αρμόδιοι υπουργοί στην Επιτροπή της Βουλής.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε πως «προνοήσαμε και ήρθαμε σε συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας, ούτως ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μετακινηθούν, να απορροφηθούν σε νευραλγικούς τομείς του Υπουργείου Υγείας, όπου πράγματι υπάρχει ανάγκη. Αυτό αφορά περίπου το 55% στο συνολικό πλαίσιο. Θα δείτε όμως ότι υπάρχουν και οι ειδικότητες που τίθενται σε αυτό το πλαίσιο, που είναι πιο εύκολη η μετάβαση τους γιατί ασκούν ήδη ελεύθερο επάγγελμα. Εκεί η μετάβαση, νομίζω ότι το αντιλαμβανόμαστε όλοι, είναι πιο εύκολη».
Στο ίδιο κλίμα ήταν επίσης ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη «να καταγράψουμε τα κενά στον τομέα υγείας και να κινητοποιήσουμε προς τα εκεί τους εργαζόμενους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα». Επίσης ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «οι 1.250 εργαζόμενοι θα τεθούν σε κινητικότητα από μονάδες που θα καταργηθούν σε άλλες κενές οργανικές θέσεις γειτονικών μονάδων. Για παράδειγμα νοσηλευτής σε ένα νοσοκομείο που θα γίνει 1βάθμιο κέντρο υγείας θα πάει σε γειτονικό νοσοκομείο».
www.dikaiologitika.gr
0 Comments :
Δημοσίευση σχολίου