450-500 γραμμ. ανθότυρο Τήνου (2 μεγάλες ροδέλες πάχους 1,5 cm)
1 αχλάδι κομμένο σε χοντρές φέτες
4 σύκα με τις φλούδες τους, χαραγμένα και ανοιγμένα ελαφρώς
1 νεκταρίνι, 1 ροδάκινο και 1 βανίλια κομμένα στα τέσσερα
1 μικρό τσαμπί σταφύλι
1 πορτοκάλι με τη φλούδα του κομμένο σε φέτες
3 κ.σ. ζάχαρη
1 ποτήρι κρασί Μοσχάτο Λήμνου
1 σφηνάκι ρακή
1 ποτήρι του κρασιού σιρόπι βύσσινο ή ό,τι άλλο φρούτο έχετε
Εκτέλεση
Βάζετε τα φρούτα σε ένα ταψάκι και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το κρασί, τη ρακή και το σιρόπι και τα βάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 225οC και για άλλα 10 λεπτά στους 180οC.
Στη συνέχεια ψήνετε το ανθότυρο σε πολύ δυνατό grill ή σε πολύ καμένο αντικολλητικό τηγάνι για ένα 1-2 λεπτά.
Σερβίρετε το ανθότυρο με τα φρούτα από πάνω, προσθέτοντας μέντα ή βασιλικό, μια ιδέα ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγο χοντροκοπανισμένο πιπέρι. Συνοδέψτε με ζεστές, ψημένες φέτες ψωμιού.
0 Comments :
Δημοσίευση σχολίου