νεα κρητη totalfitness news

Την 1η Σεπτεμβρίου κάνει εγκαίνια στην Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή της Μπεσίκτας πιο συγκεκριμένα, ένα από τα πιο... ακριβά ξενοδοχεία της Ευρώπης, το 28 ορόφων Raffles της ομώνυμης
αλυσίδας των Raffles Hotels.

Το αξίας 225 εκατ. δολαρίων ξενοδοχείο θα διαθέτει 132 υπερπολυτελή δωμάτια και τα 49 σουίτες. Απευθύνεται μόνο σε «γερά πορτοφόλια» με τη διανυκτέρευση στις σουίτες να αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 20 χιλ. ευρώ. 

Το Raffles είναι μόνο μία από τα 29 νέα ξενοδοχεία, με συνολικό δυναμικό 6.543 κλίνες, που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στην Κωνσταντινούπολη. Άλλα τόσα θα λειτουργήσουν στον επίσης δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Αττάλειας, η οποία θα ενισχυθεί με 17.181 επιπλέον κλίνες.

Οι Τούρκοι φαίνεται να βρήκαν τη συνταγή της επιτυχίας: επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο. Ήδη η Hilton διαχειρίζεται 24 ξενοδοχεία στη γείτονα χώρα, έχοντας μάλιστα υπερδιπλασιάσει τις 10 μονάδες που διατηρούσε πριν από εφτά χρόνια. 

Ο στόχος για τον τουρκικό τουρισμό, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Capital, είναι αν μη τι άλλο μεγαλεπήβολος: σύμφωνα με φορείς της τουριστικής αγοράς της γειτονικής χώρας, με τη δημιουργία των νέων ξενοδοχείων προβλέπεται έως το 2023 οι αφίξεις ξένων επισκεπτών να φθάσουν τα 50 εκατ. και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τα 50 δισ. δολ. Υπολογίζεται ακόμη ότι θα δημιουργηθούν πάνω από 10.000 άμεσες θέσεις εργασίας. 

Μόνο πέρσι η Τουρκία υποδέχτηκε περισσότερους από 34,9 εκατ. τουρίστες, σημειώνοντας άνοδο 10% έναντι των 31,8 εκατ. το 2012, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Είναι ενδεικτικό πως το Δεκέμβριο, μήνα κατά τον οποίο οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτες, οι επισκέπτες έφθασαν τους 1,4 εκατ., 7,4% περισσότεροι από το Δεκέμβριο τoυ προηγούμενου έτους. 

Η Τουρκία ξεκίνησε με το ίδιο σχεδόν μοντέλο με εμάς, δηλαδή την προβολή του δίπτυχου «ήλιος και θάλασσα». Κατάφερε ωστόσο να εξελιχτεί σε έναν από τους πιο δυνατούς παίχτες στον τομέα του τουρισμού και να συμπεριλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια πάντα μέσα στην πρώτη δεκάδα των χωρών με τους περισσότερους επισκέπτες διεθνώς. 

Από την άλλη η Ελλάδα θα περιοριστεί στα μισά. Το πλάνο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων είναι το 2021 ο τουρισμός να ξεπεράσει τα 24 εκατ. ετήσιες αφίξεις, με κατά κεφαλήν δαπάνη περίπου 800 ευρώ, προσφέροντας ετησίως άμεσα έσοδα 18 – 19 δισ. ευρώ. 

Φυσικά, δεδομένου του πληθυσμού και του μεγέθους της Ελλάδας, τα 24 εκατ. τουρίστες θεωρούνται κάτι παραπάνω από αρκετά. Εντούτοις στον τομέα των εισπράξεων, η υστέρηση σε σύγκριση με την Τουρκία, η οποία προσανατολίζεται τα τελευταία χρόνια στην προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, είναι εμφανής. 

Όπως επαναλαμβάνουν φορείς του τουρισμού, η έλλειψη σύγχρονων ξενοδοχειακών υποδομών στην Ελλάδα στερεί από τις επιχειρήσεις τουρίστες και συνεπώς έσοδα. Με δυσκολία οι υπάρχουσες κλίνες καλύπτουν την αυξημένη ζήτηση, με αποτέλεσμα τα αεροδρόμια να υποδέχονται τελικά πολύ λιγότερους τουρίστες από αυτούς που αρχικά ήθελαν να επισκεφτούν τη χώρα. Έτσι τα πρακτορεία, βλέποντας πως δεν μπορούν να εξασφαλίσουν διαμονή σε πεντάστερα ή έστω τετράστερα ξενοδοχεία, κατευθύνουν τους πελάτες τους σε άλλους προορισμούς. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, προκειμένου η χώρα να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη τουριστική ροή των επόμενων χρόνων, θα χρειαστούν 150 χιλ. νέες κλίνες, ενώ παράλληλα άλλες 100 χιλ. υφιστάμενες θα πρέπει να αναβαθμιστούν. Αν και τους τελευταίους μήνες έχουν μπει σε τροχιά επενδυτικά σχέδια για τη δημιουργία resorts και την αναβάθμιση ξενοδοχείων, η ολοκλήρωση των έργων, και άρα η αύξηση των κλινών, απαιτεί χρόνο. Πολλές καινούργιες μονάδες μάλιστα δεν αναμένεται να ανοίξουν πριν το 2017.

Πηγή
Πηγή tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top