Κάπως έτσι θα μπορούσε να συμπυκνωθεί η ουσία της πρωτοβουλίας του Συλλόγου
Επαγγελματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου (Σ.Ε.Κ.ΥΓ.Ε.Τ.), να προωθήσει τον γαστρονομικό τουρισμό.
Τα μέλη του συλλόγου διοργανώνουν το διήμερο 6-7 Μαΐου συνέδριο, στο οποίο θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους για τον γαστρονομικό τουρισμό με απώτερο στόχο να μετατρέψουν την Τήνο σε γαστρονομικό προορισμό.
Το συνέδριο «Tinos Food Paths» θα παρακολουθήσει πλήθος δημοσιογράφων και καλεσμένων, οι όποιοι στη συνέχεια θα ξεναγηθούν στο νησί και στους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα, συνοδεία γεωπόνου, για να δοκιμάσουν επιτόπου τις παραδοσιακές γεύσεις και να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με τα μέλη του συλλόγου Αντώνη Ψάλτη και Γιώργο Αμοιραλή, τα οφέλη από μία τέτοια πρωτοβουλία είναι πολλαπλά. Σε τοπικό επίπεδο αναβαθμίζονται οι σχέσεις μεταξύ των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα με τους επαγγελματίες εστίασης, αναψυχής και διαμονής, παράλληλα με την προβολή του νησιού και εν τέλη την ενίσχυση της οικονομίας μέσω νέων θέσεων εργασίας. Επίσης, σημαντική είναι η συμβολή τόσο στην διατήρηση της τοπικής κουζίνας, όσο και στην προβολή παραδοσιακών προϊόντων μέσα από ένα ευρύ Κυκλαδίτικο πρίσμα.
Οι διοργανωτές του «Tinos Food Paths», ευελπιστούν το εγχείρημά τους να διευρύνεται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή περισσότερων επιχειρήσεων, με τελικό σκοπό την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος σε απόλυτη αρμονία με την παράδοση και την αγάπη για τον τόπο τους.
Σημείωση: Το συνέδριο «Tinos Food Paths» θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.
0 Comments :
Δημοσίευση σχολίου