Το νέο κύμα κακοκαιρίας ήδη βρίσκεται στη Ρόδο. Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτήν την ώρα το νησί προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους και αγωνία στους τοπικούς άρχοντες.
«Είμαστε εδώ στο ποτάμι της Ιαλυσού και επιβλέπουμε τις εργασίες καθαρισμού. Βρέχει καταρρακτωδώς. Ελπίζουμε να αντέξουν οι υποδομές που έχουμε εφαρμόσει», λέει με αγωνία στο newpost ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Ιωάννης Μαχαιρίδης.
Την ίδια ώρα, για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των τριών ανθρώπων και για τις ζημιές που προκλήθηκαν, υπήρξε σήμερα παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου Κ. Μπούτσικου, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.
Αργά χθες το βράδυ το συντονιστικό όργανο που δημιουργηθηκε από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεδρίασε και υπό τις οδηγίες του καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιου Λέκκα, ξεκίνησε ο καθαρισμός ποταμών, ρεμάτων και αγωγών ομβρίων υδάτων από τα φερτά υλικά που «κατέβασε» η πλημμύρα της Παρασκευής.
Κλειστή θα μείνει οριστικά από σήμερα και η γέφυρα της Κρεμαστής και στα δύο ρεύματα ενώ αυτό που τονίστηκε στη σύσκεψη είναι ότι προέχουν έρευνες για την αναζήτηση και του τελευταίου αγνοουμένου.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εκπαιδευτικό

Την ίδια ώρα αγνοούμενος παραμένει ο 50χρονος εκπαιδευτικός.
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ συνεχίζουν την προσπάθεια εντοπισμού του, όμως η καταιγίδα που ήδη πλήττει το νησί δυσχεραίνει τις προσπάθειές τους.
Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει οι καταγραφές των ζημιών.
Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις λένε ότι οι καταστροφές σε υποδομές, κτίρια και οικοσκευές ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ροδιακή, όπως προκύπτει από τον απολογισμό που παρουσιάστηκε, 30 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, ανυπολόγιστες ζημιές υπέστησαν πάνω από 300 σπίτια και 100 επιχειρήσεις μόνο στην κοινότητα Ιαλυσού, ενώ περίπου 150 αυτοκίνητα καταστράφηκαν.

Κηδεύεται η άτυχη δασκάλα

Θρήνος επικρατεί στην Εύβοια από τον τραγικό θάνατο που βρήκε η 27χρονη δασκάλα Αναστασία Κατσαρού κατά τη διάρκεια της θεομηνίας της Παρασκευής, με τους συναδέλφους της και την τοπική κοινωνία να είναι συγκλονισμένοι από την απώλεια της.
Η 27χρονη δασκάλα, η οποία κατάγεται από τα Ψαχνά Ευβοίας και είχε φύγει πριν από λίγους μήνες με απόσπαση στη Ρόδο, ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στις δύο τοπικές κοινωνίες, καθώς οι συγγενείς της έχουν αναφερθεί στην εκτενή φιλανθρωπική της δράση και την ενεργό συμμετοχή της στα συσσίτια της εκκλησίας.
Η νεαρή κοπέλα άρεχισε τη σταδιοδρομία της στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών, στην ιδιαίτερη πατρίδα της, όπου ζούσε με τη μητέρα και τα τρία αδέλφια της, αφού πριν από μερικά χρόνια έχασαν τον πατέρα της οικογένειας.
Η κηδεία της θα γίνει στις 3 το μεσημέρι στα Ψαχνά.
Πηγή: Έθνος