νεα κρητη totalfitness news




misthwtoi-eleytheroi-epaggelmaties-agrotes-oloi-se-ena-tameio-asfalishsΡεπορτάζ: Σταυριανή Καραμανίδη
Στην αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα κοινωνικής ασφάλισης και της συνέργειας κύριας και επικουρικής σύνταξης, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του σε συνέδριο ο
διοικητής του ΙΚΑΡοβέρτος Σπυρόπουλος.
Ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι ο φορέας αυτός θα πρέπει να αποτελείται από τρεις κλάδους, των μισθωτών, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών με κοινούς όρους ασφάλισης και ενιαία βάση παροχών. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; 
«Η γενικευμένη λογική είναι να μειωθούν τα έξοδα. Οπότε φοβάμαι ότι με την ενοποίηση των Ταμείων, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για να μειωθούν περαιτέρω οι παροχές και οι συντάξεις», εκτιμά μιλώντας στο newpost.gr ο εξειδικευμένος σε οικονομικά και ασφαλιστικά θέματα δικηγόρος, Γιώργος Νικολακόπουλος.
Πιο συγκεκριμένα, εξηγεί ο ίδιος «το σχέδιο έχει σκοπό να πάμε σε μια διαδικασία, υπολογισμού των συντάξεων, βάσει των σημερινών χαμηλών εισφορών των εργαζομένων και όχι βάσει των εισφορών που έχει εισπράξει το κάθε ταμείο από τους εργαζόμενους».
«Αν υποθετικά», καταλήγει ο κ. Νικολακόπουλος, «με την ενοποίηση των ασφαλιστικών φορέων, εισέρχονται σήμερα στο ενοποιημένο Ταμείο 100 εκατομμύρια, αυτά θα μοιράζονται στους συνταξιούχους, ανεξάρτητα από το αν στα χρόνια που εργάζονταν είχαν κρατήσεις, που θα τους διασφάλιζαν υψηλότερη σύνταξη».
Από τους αδικημένους τους σχεδίου του κ. Σπυρόπουλου, ξεχωρίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, (βάσει εισφορών δικαιούνταν υψηλότερη σύνταξη) οι οποίοι θα εξισωθούν ως συνταξιούχοι, στα επίπεδα των μισθωτών.
Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι συνταξιοδοτικές παροχές των ασφαλισμένων του ΙΚΑ θα παραμείνουν αλώβητες. Όπως επισημαίνουν έγκριτοι δικηγόροι, η αναφορά του διοικητή του ΙΚΑ στην ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη των 520 ευρώ (360 ευρώ καθαρά), δεν έχει καμία πρακτική αξία. Οι φιξαρισμένες συντάξεις, υπολογίζονται από το άθροισμα του 50% του ΑΕΠ και του 50% του τρέχοντος πληθωρισμού, οπότε τη χρονιά που θα εφαρμοστεί το ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο, τα 360 ευρώ μπορεί να μην είναι 360.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top