νεα κρητη totalfitness news

Προς Δεκέμβριο η οριστικοποίηση της συμφωνίας με την Τρόικα - Αναχωρεί την Πέμπτη, άγνωστο αν θα επιστρέψει
Μπορεί Στουρνάρας και Τρόικα να ανανέωσαν τη συνάντηση τους για τη Τρίτη, ωστόσο είναι προφανές ότι οι βραδείς ρυθμοί της διαπραγμάτευσης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε οριστικοποίηση της συμφωνίας τον επόμενο μήνα.


Στη σχεδόν τετραετή συνάντηση της Κυριακής οι δυο πλευρές συζήτησαν για το 2014, χωρίς όμως να μπουν ακόμα σε εκτιμήσεις για το εύρος του «κενού», καθώς σύμφωνα με την ελληνική πλευρά η Τρόικα επεξεργάζεται νέα στοιχεία που αφορούν κυρίως στη δυναμική των εσόδων και την εισπραξιμότητα μέτρων για τις ασφαλιστικές εισφορές. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα κι αν οι δυο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία εώς τις 21 του μήνα, ο Προϋπολογισμός του 2014 θα κατατεθεί κανονικά στη Βουλή. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να πείσει για υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα φέτος αλλά και για ισχυρότερη δυναμική των εσόδων το 2014, έτσι ώστε να μην τεθεί θέμα πρόσθετων μέτρων εκτός αυτών που παρουσίασε η ελληνική πλευρά.

Η Τρόικα θα αναχωρήσει τη Πέμπτη για το Eurogroup αλλά δεν είναι βέβαιο εάν θα επιστρέψει αμέσως μετά. Σημειώνεται, δε, ότι ακόμα δεν έχει ανοίξει συζήτηση για το «κενό» 2015- 2016.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top