νεα κρητη totalfitness news

Μειώνονται οι δόσεις για στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες

- Υπολογίστε με βάση παραδείγματα πόσα χρήματα θα κερδίσετε από δόσεις σε στεγαστικά, καταναλωτικά, επιχειρηματικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες
- Το όφελος για τους δανειολήπτες ανεβαίνει όσο μεγαλώνει το ύψος του δανείου αλλά και ο χρόνος αποπληρωμής
- Χαμένοι οι καταθέτες μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει το επιτόκιο της γιατί κατεβαίνει το επιτόκιο στους καταθετικούς - προθεσμιακούς λογαριασμούς

Μεγάλη ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες δίνει η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει το επιτόκιο της στο ιστορικά χαμηλό 0,25%.
Οι μεγάλοι πάντως κερδισμένοι είναι όσοι έχουν κυμαινόμενο επιτόκιο ΕΚΤ σε δάνεια στεγαστικά, καταναλωτικά, επιχειρηματικά και πιστωτικές κάρτες
Οι πρώτοι που θα ωφεληθούν είναι όσοι έχουν δάνεια σε κυμαινόμενο επιτόκιο ''δεμένο'' στο επιτόκιο της ΕΚΤ, οι επιχειρηματίες που θα δανείζονται φθηνότερα, και συνεπώς και οι τράπεζες.








Σε δεύτερη φάση θα κερδίσουν και όσοι έχουν δάνειο ''δεμένο'' στο διατραπεζικό επιτόκιο Euribor, το οποίο θα πέσει και αυτό.


Υπολογίστε με βάση παραδείγματα πόσο θα μειωθεί η δόση σας

Ένας μπούσουλας που χονδρικά ισχύει για όλες τις περιπτώσεις δανείων είναι το ότι κάθε μείωση επιτοκίου κατά 0,25 μονάδες, όπως τώρα σημαίνει:

- 500 ευρώ λιγότερα θα πληρώσει σε ετήσια βάση όποιος έχει δάνειο 300.000 ευρώ το οποίο λήγει σε 25 χρόνια

- 160 ευρώ λιγότερα θα πληρώσει κάποιος που έχει πάρει δάνειο 100.000 ευρώ με διάρκεια αποπληρωμής 20 χρόνια

- 250 ευρώ γλιτώνει σε ετήσια βάση κάποιος που έχει πάρει δάνειο 150.000 ευρώ και διάρκεια 25 ετών

Για να υπολογίσετε ακόμα καλύτερα τα χρήματα που γλιτώνετε από την δόση σας σκεφτείτε ως κανόνα πως το όφελος ανεβαίνει όσο μεγαλώνει το ύψος του δανείου αλλά και ο χρόνος αποπληρωμής.

Μάλιστα το όφελος λειτουργεί αθροιστικά εαν έχετε ταυτόχρονα χρέη σε καταναλωτικά δάνεια ή πιστωτικές κάρτες που είναι σε κυμαινόμενο επιτόκιο.

Κερδισμένοι όμως είναι και οι επιχειρηματίες γιατί οι τράπεζες θα ρίξουν τα επιτόκια τους και στην επιχειρηματική πίστη.

Χάνουν όσοι έχουν καταθέσεις


Χαμένοι από την μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ είναι όσοι έχουν καταθετικό λογαριασμό και όσοι έχουν κλείσει τα χρήματα τους σε προθεσμιακές καταθέσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς το επιτόκιο στις καταθέσεις δύσκολα πλέον θα ξεπερνάει το 2,5%, την ώρα που οι καταθέσεις ταμιευτηρίου κυμαίνονται από 0,10% εως 0,25%.

Μείωση αναμένεται επίσης και στους κλιμακωτούς λογαριασμούς, στους λογαριασμούς μισθοδοσίας και στους αποταμιευτικούς λογαριασμούς που ανταμείβουν τους καταθέτες που αυξάνουν κάθε μήνα το υπόλοιπο τους.

Πηγή http://www.newsit.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top