νεα κρητη totalfitness news



Σύρος, 1/11/2013

Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με νόμο που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι κατ΄επιταγήν των δανειστών και των εργοδοτών, ξηλώνει την Κυριακή - Αργία και επιτρέπει (για πρώτη φορά μετά το 1908) στα εμπορικά  καταστήματα και πολυκαταστήματα να ανοίγουν κατ’ ελάχιστο 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ μετά
από  αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών δίνεται η δυνατότητα τα καταστήματα να μπορούν να λειτουργούν ακόμα και μέχρι 52 Κυριακές.
Η Κυβέρνηση, αφού τσάκισε τους μισθούς, κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και καθιέρωσε τον εργασιακό μεσαίωνα μετατρέποντας το εργατικό δίκαιο σε δίκαιο υπρ του εργοδότη, καταργεί τώρα και το τελευταίο  κατακτημένο δικαίωμα των εργαζομένων:  την  Κυριακή  – Αργία.
Το Εμπόριο είναι μόνο  η αρχή για τη γενικευμένη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τη πλήρη νεοφιλελεύθερη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων σε  όλους τους κλάδους, στο σύνολο της οικονομίας.
Η μάχη για την υπεράσπιση της Κυριακής, είναι μάχη όλων των εργαζομένων. Θα μας βρουν όλους ενωμένους μπροστά τους. Αντιστεκόμαστε ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αγωνιζόμαστε για την ανατροπή τους.
Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την Απεργία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων στις 3 Νοεμβρίου.

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!





Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top