νεα κρητη totalfitness news

“Δάφνες” για τις προσπάθειες 
διαχείρισης των απορριμμάτων

Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) Γιάννη Μανιάτη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, παρουσία στελεχών και της ομάδας δράσης απορριμμάτων του Υπουργείου, καθώς και εκπρόσωπων της αναδόχου σύμπραξης γραφείων μελετών του έργου της διαχείρισης απορριμμάτων νήσου Τήνου.


Σ τη σύσκεψη που ακολούθησε, συζητήθηκε εμπεριστατωμένα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού, ενώ δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις σχετικά με την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ Τήνου, την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ και την έναρξη της ολοκληρωμένης ανακύκλωσης στο νησί.

Το Υπουργείο στο πλευρό του δήμου

Ο Υπουργός και τα στελέχη του Υπουργείου αναγνώρισαν και επικρότησαν τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν γίνει στον τομέα αυτό στο νησί της Τήνου και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν και να βρίσκονται στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής μέχρι την ολοκλήρωση των έργων που αφορούν στην διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού.

Προχωρούν οι διαδικασίες

Σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη”, ο κ. Κροντηράς υπογραμμίζει ότι η μελέτη της χωροθέτησης του ΧΥΤΥ βρίσκεται ήδη στο τρίτο στάδιο, ενώ εκτιμά ότι μέχρι τον προσεχή Ιούνιο οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί. Επιπλέον, καθιστά γνωστό ότι ο δήμος είναι ένα βήμα πριν από τη δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης όλων των ΧΑΔΑ του νησιού, τη λειτουργία του δεματοποιητή μέσα στον επόμενο μήνα, καθώς την εγκατάσταση του συστήματος της ολοκληρωμένης ανακύκλωσης. Όπως υπογραμμίζει, αυτή τη στιγμή υλοποιείται ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανακύκλωσης στον οικισμό του Πύργου, το οποίο πολύ σύντομα θα επεκταθεί σε κάθε γωνιά του νησιού.

Τέλος στην ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων

Τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια ο δήμος έχει κάνει αρκετά άλματα στον τομέα αυτό, εκφράζει την άποψη την άποψη πως σε δύο χρόνια από σήμερα θα υπάρχει ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στο νησί, η οποία δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη χαοτική κατάσταση του παρελθόντος. Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα προηγούμενα έτη η Τήνος αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα λόγω της ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων, η οποία αποτελούσε ένα μόνιμο εμπόδιο για τη δημιουργία ΧΥΤΑ στο νησί. Ωστόσο υπογραμμίζει ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει χάρη στον ζήλο του δήμου και τη θερμή συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σήμερα σε ικανοποιητικό σημείο.


http://www.koinignomi.gr/

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top