νεα κρητη totalfitness news

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Τήνου λόγω της έλλειψης γιατρών μηνύει τον υπουργό Υγείας ο Δήμος Τήνου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, εγκρίθηκε το κείμενο μηνυτήριας αναφοράς κατά του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και παντός υπευθύνου, που κατατέθηκε το πρωί της Τετάρτης στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου. Με το κείμενο της αναφοράς η δημοτική αρχή καθιστά τον Υπουργό Υγείας «προσωπικά υπεύθυνο για οτιδήποτε ήθελε προκύψει στην υγεία των συμπολιτών και των επισκεπτών» ενώ ζητά να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του υπουργού, υφυπουργού και διευθυντών του υπουργείου

«Είναι η τελευταία μας προσπάθεια στην ελληνική δικαιοσύνη για να μείνουμε στα νησιά μας. Είναι μια κραυγή αγωνίας για να δοθεί μια λύση. Φτάσαμε στο σημείο να μη λειτουργεί τίποτα στα νησιά, αλλά με το θέμα της υγείας δεν μπορούμε να παίζουμε. Από τις 6 Δεκεμβρίου για να γράψουμε φάρμακα πρέπει να ταξιδέψουμε μέχρι τη Σύρο.Πρέπει να καταλάβει ο υπουργός την αγωνία μας» λέει στο newpost ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς.

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη μέσω του newpost

«Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των πολιτών αλλά κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στελεχώσουμε τα νοσοκομεία της περιφέρειας», δηλώνει στο newpost ο υπουργός Υγείας.

«Για το θέμα της στελέχωσης των νοσοκομείων των νήσων έχουμε καταθέσει τροπολογία για τη μοριοδότηση των επικουρικών γιατρών. Mε αυτόν τον τρόπο θα γεμίσουν με επικουρικούς. Επίσης έχουμε επαναφέρει ως νόμο του κράτους την θητεία των αγροτικών ιατρών», καταλήγει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top