νεα κρητη totalfitness news

Μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων απο το 2014
Μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων απο το 2014 Τη μείωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων (ΦΜΑ) στο 3% θα περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τα ακίνητα, σύμφωνα με την «Καθημερινή».Ύστερα από έντονες πιέσεις της τρόικας, η κυβέρνηση αποφάσισε τη μείωση του ΦΜΑ από το 2014. Ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν προχωρεί σε ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα προκειμένου να μη σταματήσουν οι έστω λιγοστές αγοραπωλησίες μέχρι το τέλος του έτους. 

Σήμερα ο φόρος ανέρχεται στο 8% για το τμήμα της αξίας του ακινήτου έως 20.000 ευρώ και φθάνει στο 10% για το μεγαλύτερο τμήμα της αξίας του ακινήτου. Να σημειωθεί ότι η τρόικα επιμένει να αλλάξει το μοντέλο φορολόγησης των ακινήτων στην Ελλάδα με μεταφορά του μεγαλύτερου φορολογικού βάρους στην κατοχή και παράλληλη ελάφρυνση των μεταβιβάσεων ακινήτων. 

Από το νέο έτος όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα φορολογούνται με 3% από το πρώτο ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων η Ελλάδα έχει τον δεύτερο υψηλότερο φορολογικό συντελεστή ΦΜΑ (10%), με πρώτο το Βέλγιο (12,50%), ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος ΦΜΑ κυμαίνεται περί το 4%. 

Το νέο σύστημα για τη φορολόγηση των ακινήτων αναμένεται να δοθεί στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση την ερχόμενη Δευτέρα οπότε θα συνεδριάσουν εκ νέου οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι αλλαγές που ζήτησαν αποτυπώνονται στο τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

www.dikaiologitika.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top