νεα κρητη totalfitness news

Η Παγκρήτιος Ένωσις με μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο 19 και 20 Οκτωβρίου με διπλό περιεχόμενο.
Κατ’ αρχήν να επισκεφθούμε την Μεγαλόχαρη και να απολαύσουμε την ησυχία και τις ομορφιές του ευλογημένου νησιού. Ταυτόχρονα μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας πραγματοποιήσαμε στην ευρύχωρη αίθουσα του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, εκδήλωση μαζί με τον Δήμο Τήνου για να τιμήσουμε έναν μεγάλο συμπατριώτη μας, τον διεθνούς φήμης συνθέτη Γεώργιο Κουμεντάκη.
 
Ο Γεώργιος Κουμεντάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1959 και έγινε ευρέως γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο από τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Το 2004 διετέλεσε μουσικός διευθυντής, συνθέτης και δημιουργός μουσικού σεναρίου των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών αγώνων «Αθήνα 2004».
 
Από το 1985 μέχρι σήμερα έχει συνθέσει 10άδες έργα πολλά εκ των οποίων έχουν παρουσιαστεί στα σημαντικότερα μουσικά θέατρα σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και αλλού.
 
Έργα του έχουν διευθύνει οι μεγαλύτεροι Έλληνες και ξένοι συνθέτες. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει πάρει αρκετές υποτροφίες για το εξωτερικό.
 
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην μεγάλη αίθουσα τελετών του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού και παρευρέθησαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση ο δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού Ευάγγελος Γκίζης και εκπρόσωποι της εκκλησίας.
 
Ο Γεώργιος Κουμεντάκης κατασυγκινημένος ευχαρίστησε την Παγκρήτιο Ένωση για την μεγάλη τιμή που του έκανε και υπεσχέθη να συνεργαστούμε στο μέλλον.
 
Έτσι τελείωσε ένα ευχάριστο διήμερο που έζησαν και απόλαυσαν οι 50 συμπατριώτες μας που μας ακολούθησαν.
 
Εκ της Παγκρητίου Ενώσεως

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top