νεα κρητη totalfitness news

Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου Πανόρμου
Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου Πανόρμου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε πρόσφατο φύλλο ημερήσιας Εφημερίδας δημοσιεύτηκε λίστα των φορέων που μετά από αξιολόγηση ενδέχεται να οδηγηθούν σε συγχώνευση ή κατάργηση. 
Ανάμεσα σε αυτούς με έκπληξη εντοπίσαμε το Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου.
Δυστυχώς μόνο προβληματισμό προκαλεί το ενδεχόμενο κατάργησης της σχολής για την έξωμερια καθώς και για ολόκληρο το νησί.
 Ας μην ξεχνάμε στο παρελθόν τις καταργήσεις φορέων και υπηρεσιών στο τόπο μας (Αστυνομικό Τμήμα Πύργου, Ταχυδρομείο Πύργου, Ιστορική Κοινότητα Πανόρμου) καθώς και την έλλειψη ακόμη και σήμερα αγροτικού Ιατρού στο χωριό.

Παρά την απουσία της Πολιτείας τόσα χρόνια, αλλά με τη πολύτιμη βοήθεια του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου η Σχολή συνεχίζει να χαράζει πορεία ανοδική και να υπερπηδά τα προβλήματα και τις ελλείψεις που εμφανίζονται. 
Χαρακτηριστικά, ο Π.Λιαρούτσος στον λόγο του στην βουλή το 1955 περί ιδρύσεως της σχολής ανέφερε τα εξής: 

«Εάν,δια της Σχολής αυτής, έστω και μέσα εις 50 χρόνια, κατωρθώσαμεν να βγάλωμεν ένα μόνον Χαλεπάν, εδικαιώθημεν».
Και πράγματι μετά από 58 χρόνια λειτουργίας της σχολής έχουμε δικαιωθεί διότι η Σχολή γέννησε αξιόλογους καλλιτέχνες που διέπρεψαν στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Μη ξεχνάμε ότι η Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου παράγει έργο μοναδικό σε όλη την Ευρώπη. 
Αυτό εξάλλου διαπίστωσαν και οι Καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, όταν κατά την επίσκεψη τους το καλοκαίρι στο Πύργο, εστίασαν στην πραγματική εμβάθυνση που γίνεται από τους σπουδαστές στην τέχνη του μαρμάρου, στην τέχνη των προγόνων μας. 
Άρα πρωταρχικός σκοπός μας θα έπρεπε να είναι η διατήρηση, αναβάθμιση και η προβολή της Σχολής με το καλύτερο δυνατό τρόπο και με όλα τα μέσα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ένα μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων της σχολής είναι πρωτομάστορες στις αναστηλωτικές εργασίες της Ακροπόλεως καθώς και στους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Ελπίζουμε η πληροφορία αυτή να παραμείνει ένα απλό δημοσίευμα διότι διαφορετικά η εφαρμογή του παράλογου σχεδίου κατάργησης της Σχολής θα μας βρει όλους αντίθετους.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top