νεα κρητη totalfitness news

anoigei-to-thema-twn-pleisthriasmwn-parathyro-gia-nea-meiwsh-twn-syntaksewnΓράφει η Αγγελική Κιλιντζόγλου
Σε αδιέξοδο αναμένεται να οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με
τους επικεφαλής της τρόικας εάν δεν βρεθεί η χρυσή τομή σε κρίσιμα ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, οι πλειστηριασμοί κατοικιών, το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών και φυσικά το δημοσιονομικό κενό που θα φέρει και πρόσθετα μέτρα για το 2014.
Οι πρώτες συζητήσεις έγιναν σε καλό κλίμα διεμήνυσαν κυβερνητικοί παράγοντες ωστόσο και οι δύο πλευρές τόσο η ελληνική όσο και η τρόικα δεν φαίνονται διατεθειμένες να κάνουν ούτε βήμα πίσω σχετικά με τις θέσεις τους.
Οι τροϊκανοί είναι αποφασισμένοι να μην δεχθούν ούτε μία απόκλιση από τα συμφωνηθέντα αλλά και καμία χαλάρωση στη στάση τους κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Οι καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων για τη δόση του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από το καλοκαίρι, έχει οξύνει τις σχέσεις με τους ευρωπαίους δανειστές οι οποίοι δεν πρόκειται να δεχθούν και νέες καθυστερήσεις και ζητούν από την Αθήνα να προχωρήσει στις συμφωνηθέντες μεταρρυθμίσεις.
Και μπορεί στις πρώτες συναντήσεις οι τροϊκανοί να μην άνοιξαν τα χαρτιά τους όσον αφορά στο δημοσιονομικό κενό και τα νέα μέτρα αυτό θα γίνει όμως την Παρασκευή στο νέο ραντεβού που έχει οριστεί με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Το πρώτο δείγμα για τα μέτρα που πρόκειται να ζητηθούν αν δεν τελεσφορήσουν οι συζητήσεις φάνηκαν στη συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Οι δανειστές ζήτησαν την κατάργηση των 199 φόρων υπέρ τρίτων, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και στο μνημόνιο.  
Παράλληλα η τρόικα ζήτησε τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% η οποία επίσης σύμφωνα με το μνημόνιο θα πρέπει να προχωρήσει έως το τέλος του έτους. Ωστόσο η ρύθμιση αυτή αναμένεται να μεγαλώσει την τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία κατά 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον και θα ανοίξει παράθυρο για νέα μείωση των συντάξεων.
Επίσης, μεγάλο αγκάθι παραμένει στις συζητήσεις το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών για το οποίο έπρεπε να έχουν ληφθεί οι αποφάσεις από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι τροϊκανοί απορρίπτουν τα επιχειρήματα της Ελλάδας για τα ΕΑΣ και εκτιμούν ότι η μόνη λύση είναι είτε η συρρίκνωση της επιχείρησης είτε το λουκέτο.
Ωστόσο η ελληνική πλευρά όπως τονίστηκε και κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο επιμένει για την εκκαθάριση της εταιρείας σε λειτουργία, στον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης αλλά και στη διατήρηση των περισσοτέρων θέσεων εργασίας.
Σήμερα στη συνάντηση που θα έχει η τρόικα με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξη θα ανοίξει το άλλο κρίσιμο ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτούς που δεν μπορούν και σε αυτούς που δεν θέλουν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους, και παράγοντες του υπουργείου σημειώνουν ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει το κράτος να παρέχει προστασία σε κακοπληρωτές που μπορούν αλλά δεν πληρώνουν.
Ωστόσο η ηγεσία του ΥΠΑΝ αναμένεται να υποστηρίξει την ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας για όσους αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Εξάλλου ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης έχει ήδη δηλώσει ότι δηλώσει ότι δεν θα αλλάξει ο «νόμος Κατσέλη» ούτε ο μεταγενέστερος «νόμος 4161» για τους ενήμερους δανειολήπτες μέσω των οποίων προστατεύονται οι δανειολήπτες που έχουν χαμηλά ή ανύπαρκτα εισοδήματα.
Οι δανειστές από την πλευρά τους επιμένουν στην πλήρη απελευθέρωση απορρίπτοντας το επιχείρημα ότι οι οικονομικά αδύναμες ομάδες πρέπει να προστατευθούν.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top