νεα κρητη totalfitness news

Το νέο Erasmus+ τι αλλάζει στο πρόγραμμα
Η κινητικότητα των φοιτητών είναι βασικό προνόμιο των νέων στην Ευρώπη και το πρόγραμμα Erasmus , το οποίο χρησιμοποιείται από περισσότερους από 230 000 φοιτητές κάθε χρόνο, αναβαθμίστηκε σε Erasmus+.

Το νέο Erasmus+ , ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ επιτρέπει σε περισσότερους από 5 εκατομμύρια νέους να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες για τις σπουδές τους. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στις 5 Νοεμβρίου από την εισηγήτρια DorisPack (Χριστιαvoδημoκράτες, Γερμανία) η οποία δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. 

Ποια είναι η μεγαλύτερη αλλαγή στο πρόγραμμα Erasmus+ σε σχέση με το "παλιό" Erasmus που ήδη πολλοί φοιτητές γνωρίζουν; Το πρόγραμμα Erasmus, όπως γνωρίζουν ήδη οι φοιτητές είναι κομμάτι του νέου προγράμματος Erasmus+. 

Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει κάθε επίσημη και άτυπη μορφή εκπαίδευσης, πρακτική άσκηση και αθλητικά προγράμματα. Επειδή λοιπόν δε θέλαμε να αλλάξουμε όνομα στο "προϊόν" Έρασμος, ονομάσαμε το νέο πρόγραμμα Erasmus+. 

Το Erasmus+ περιλαμβάνει το Erasmus, το Erasmus Mundus, το πρόγραμμα LeonardodaVinci, το Comenius, το Grundtvig τέλος το πρόγραμμα Νεολαία εν Δράσει και για πρώτη φορά τον αθλητισμό. 

Είναι σημαντικό ότι κάθε επιμέρους πρόγραμμα έχει το δικό του προϋπολογισμό. Πώς βλέπετε το μέλλον του προγράμματος Erasmus+; Θα έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου από μη εκπαιδευτικά προγράμματα; 

Το Erasmus+ δεν αφορά άμεσα τη μάχη κατά της ανεργίας, αλλά εάν είσαι καλύτερα προετοιμασμένος, εάν μιλάς περισσότερες γλώσσες, εάν γνωρίζεις καλά την πληροφορική, έχεις τη δυνατότητα να βρεις μία καλύτερη δουλειά. Η κινητικότητα βοηθά.... Στην ολομέλεια στις 19 Νοεμβρίου το Erasmus+ θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

www.dikaiologitika.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top