νεα κρητη totalfitness news



Με τον τελεσθέντα Εσπερινό στον ναό της Αγίας Πελαγίας στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και μετά την επίσκεψη της αγίας Εικόνας στα κελιά των ασθενουσών Μοναζουσών έγινε εκκίνηση της λιτανευτικής πομπής προς στη πόλη η οποία διήρκησε επί τρίωρον και την οποίαν παρηκολούθησαν χιλιάδες λαού.
Στην πόλη την αγία Εικόνα υπεδέχθησαν οι Αρχιερείς στον αύλειο χώρο του Ναού της Αγίας Παρασκευής κατά το έθος και εν συνεχεία ετέθησαν επικεφαλής της λιτανείας την οποία παρηκολούθησε όλος αυτός ο ευγενής, ευσεβής και ευλογημένος φιλόχριστος λαός, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, των εξαπτερύγων και των χορών των Ιεροψαλτών, και με τη συμμετοχή των ευλαβεστάτων Ιερέων και Διακόνων, του Επάρχου Τήνου, του Δημάρχου Τήνου, του Προέδρου Πρωτοδικών Σύρου, του Διοικητού της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ., του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητού του ΑΤ Τήνου, του Διοικητού του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, της Ηγουμένης και Μοναζουσών της Μονής Κεχροβουνίου, Δημοτικών Συμβούλων, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, του Προέδρου της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων.
Την αγία Εικόνα κατά την εμφάνισή της στον λιμένα του νησιού υπεδέχθησαν αποδίδοντας τιμές τα πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ-609 και ΠΛΣ-219 καθώς και καΐκια αλιέων με δάδες θαλάσσης και τα λεωφορεία και τα ταξί με συριγμούς δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα εορταστική και πανηγυρική και θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξουν την τιμή και τον σεβασμό προς την αγία Εικόνα και το πρόσωπο της Παναγίας.
Στη μαρμάρινη εξέδρα «Παντανάσσης» ανεπέμφθη δέηση υπό του προεξάρχοντος της λιτανείας Σεβ. Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ κατ’ αρχάς στην ομιλία του παρεκάλεσε τις χιλιάδες των πιστών να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των καέντων πριν ένα χρόνο συνανθρώπων μας στο Μάτι Αττικής τους οποίους όπως χαρακτηριστικά είπε, οι πύρινες πτέρυγες του θανάτου κάλυψαν τα πρόσωπά τους στων οποίων και τους αφήρπασαν αιφνιδίως από τη γη προς την αιωνιότητα και ευχήθηκε ποτέ τέτοια γεγονότα να μην συμβαίνουν σε κανένα σημείο του κόσμου, σε κανένα μέρος της γης που δημιουργούν θλίψη και πόνο στις ψυχές των ανθρώπων.
Εν συνεχεία ομίλησε για την πηγαία πίστη που κανείς μπορεί να δει στα μάτια των χιλιάδων προσκυνητών κάθε χρόνο της Αγίας Πελαγίας και τον Δεκαπενταύγουστο που αναζητούν ελπίδα και παρηγορία στο πρόσωπο της Παναγίας και προέτρεψε τους πιστούς σε καμία δυσκολία της ζωής να μην αποθαρρύνονται, αλλά πάντοτε να υψώνουν τα μάτια προς τον ουρανό, όπως ο Δαίδαλος μέσα από τον φοβερό λαβύρινθο στον οποίο τον έκλεισε κατά το μύθο ο Μινώταυρος και που όμως εκείνος υψώνοντας τα μάτια στον ουρανό άνοιξε τις πτέρυγές του και πέταξε ελευθερωμένος.
Ευχαρίστησε τους προσκυνητές για την παρουσία τους και τους είπε ότι, το φιλότιμο που ανάβουν το κερί τους στο παγκάρι ανταποδίδεται και επανέρχεται στην κοινωνία σε έργα ευποιίας και αγάπης τα οποία πραγματοποιεί με απόλυτη πίστη στον φιλανθρωπικό και κοινωνικό προορισμό του το Ιερό Ίδρυμα.
Ευχήθηκε σε όλους καλή επάνοδο στα ίδια και να επιστρέψουν όχι για να παρακαλέσουν αλλά για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στη Παναγία για ότι θα απολαύσουν για ότι εκείνη πρόκειται να επιδαψιλεύσει στη ζωή τους.
Η αγία Εικόνα περιήλθε τα τέσσαρα σημεία της μαρμαρίνης εξέδρας φερομένης στους ώμους των ανδρών του Λιμεναρχείου Τήνου εις ευλογίαν των παρακολουθούντων χιλιάδων πιστών ενώ ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε να επιλεγεί η όλη αυτή λαμπρή και κατανυκτική λιτανευτική εκδήλωση απονέμοντας τα ευχαριστήρια προς την Παναγία και τα χιλιάδες στόματα ανέπεμψαν το κοντάκιο «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» προς το ιερώτατο πρόσωπο της Παναγίας η οποία εν μέσω όλου αυτού του πλήθους όπως πάντοτε έλαμπε στην απλότητα και στην ωραιότητα της Παναγιότητός της.
Μετά ταύτα η αγία Εικόνα επέστρεψε εις το θρόνο της στον Πανίερο Ναό της.
Της εκκλησιαστικής ευταξίας επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης - Δήμητρα Φανερού.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top