νεα κρητη totalfitness news

 
Να διεκδικήσουν τις 3 μέρες άδειας κατ έτος που δικαιούνται «πέραν της κανονικής» από τις υπηρεσίες που εργάζονται, καλεί τους Συμβασιούχους Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) η Εργατική Αντεπίθεση.
 
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «Καθημερινά  φθάνουν καταγγελίες στην ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ απο εργαζόμενους σε ορισμένους Δήμους ( και Μεγάλους ΟΤΑ?) ότι τα κατά τόπους Διευθύνσεις Καθαριότητας, όπως και  γραφεία προσωπικού , κάνουν τους…ανηξερους για την συγκεκριμένη ρύθμιση.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που κάποιοι  παιζουν αυτό το «ρολο» όταν πρόκειται για ευεργετικές ρυθμίσεις που αφορούν τους Συμβασιούχους και πολύ δε περισσότερο ΕΡΓΑΤΕΣ ή ΟΔΗΓΟΥΣ.
Τούς ενημερώνουμε λοιπόν, όπως έχουμε κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν, οτι στο Άρθρο 2 Παρ.5 της Σ.Σ.Ε ορίζεται ΡΗΤΑ  οτι ΚΑΙ οι Συμβασιούχοι (Ι.Δ.Ο.Χ)  οι οποίοι έχουν « ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ*» σε διάφορους υπηρεσίες (π.χ καθαριότητα) δικαιούνται «τρεις ημέρες επιπλέον άδεια» .
Επισημαίνουμε οτι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία , εχουν ισχύ ΝΟΜΟΥ.
*Ο όρος απασχόληση δεν μπήκε τυχαία στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας .
  Προς αποφυγή «παρερμηνειών»  η απασχόληση εννοείται ότι δεν είναι υποχρεωτικό να είναι στον  ΙΔΙΟ Δήμο, ή ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ,  για να θεμελιωθεί το δικαίωμα , γιατί αλλιώς στο κείμενο θα υπήρχε άλλη διατύπωση (π.χ «συνεχόμενη προϋπηρεσία») .
Είμαστε ΕΔΩ για οποιαδήποτε καταγγελία …»
 
Δείτε περισσότερα:
Eργατική Αντεπίθεση: Καταγγέλλει το Δ. Περιστερίου για μη χορήγηση άδειας στους συμβασιούχους


Πηγή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top