νεα κρητη totalfitness news

Τεκμήρια καταργούνται το 2014Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε από το 2014 καταργούνται τα τεκμήρια, ενώ τα χαρακτήρισε άδικα, και επίσης εξήγησε ότι καταργήθηκε το αφορολόγητο προκειμένου οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δήλωναν τα χαμηλότερα
εισοδήματα, σε σχέση με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, να φορολογούνται από το πρώτο ευρώ. 

Επίσης ο υπουργός Προανείγγελε την νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να δοθεί η δυνατότητα συμψηφισμού των οφειλών του δημοσίου με τα χρέη των πολιτών και με αυτό τον τρόπο ο πολίτης που χρωστά στο δημόσιο αλλά το δημόσιο του οφείλει θα συμψηφίζονται οι οφειλές κάτι που μέχρι στιγμής δεν ήταν δυνατόν να γίνει. Επίσης σε σχέση με το ενδεχόμενο νέου δανείου εξήγησε ότι ένα νέο δάνειο για την Ελλάδα δεν σημαίνει και απαραίτητα νέο μνημόνιο «Καινούργιο δάνειο δεν σημαίνει χρεωκοπία. 

Εξαρτάται τι σημαίνει νέο μνημόνιο. Και άλλες χώρες δανείστηκαν δεν σημαίνει ότι είναι υπό την εποπτεία των δανειστών» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών και εξήγησε ότι είναι καλύτερα η χώρα να πάει σε έναν μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής του χρέους της με χαμηλότερο επιτόκιο. Για την υψηλή φορολογία στα ακίνητα και τον ΦΑΠ που επιβάλλεται σε μία εποχή που οι πολίτες έχουν χάσει τη δουλειά τους και αδυνατούν να καταβάλλουν τους φόρους ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι όποιος πολίτης δεν έχει να πληρώσει και μπορεί να το πιστοποιήσει τότε οι ΔΟΥ δεν θα τον υποχρεώσουν να δώσει χρήματα. «Γι’ αυτό έχουμε βάλει εισοδηματικά κριτήρια πλούτου. 

Εάν κάποιος δηλαδή δεν μπορεί να πληρώσει δεν υπάρχει κανείς να τον αναγκάσει. Στην Ελλάδα υπήρχε σχετικά πολύ χαμηλή φορολογία στα ακίνητα» σημείωσε ο Γιάννης Στουρνάρας. Παράλληλα εξήγησε ότι στόχος του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων που θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα είναι να μην φορολογούνται μόνο τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα αλλά να υπάρχει και ένας μικρός φόρος στα οικόπεδα και ακόμη μικρότερος φόρος για τα αγροτεμάχια. 

Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα, στόχος είναι το ελληνικό δημόσιο να εισπράξει φέτος 2,9 δισ. ευρώ από την φορολογία ακινήτων ανεξάρτητα από το συνολικό ύψος των φόρων που θα βεβαιωθούν. Ειδικότερα για το ενδεχόμενο να «ανοίξουν» οι πλειστηριασμοί ακόμη και για την πρώτη κατοικία, όπως φέρεται να ζητά με επιμονή η τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι: «Δεν γίνονται πλειστηριασμοί. 

Για το πρώτο σπίτι θα βάλουμε παρά πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Ο φτωχός που έχει χτυπηθεί από την ύφεση δεν θα χάσει το σπίτι του. Αυτό που δεν θέλουμε είναι να δημιουργηθεί μία κουλτούρα στρατηγικών κακοπληρωτών. Δηλαδή άτομα που έχουν καταθέσεις 500.000 ευρώ και χρωστούν 200.000 ευρώ».
www.dikaiologitika.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top