Αυτό είναι ένα από τα ηλεκτρονικά μηνύματα που δέχθηκαν τις τελευταίες ημέρες πελάτες συγκεκριμένης τράπεζας με στόχο την υφαρπαγή των προσωπικών τους δεδομένων και κωδικών από «διαδικτυακούς απατεώνες». Αν κάποιος έκανε το λάθος και κλικαρε στο link του email παραπεμπότανε σε μια ιστοσελίδα (σ.σ. η οποία μπλοκαρίστηκε) που του ζητούσε πληκτρολογήσει τα στοιχεία της κάρτας του, δήθεν για να ενεργοποιηθεί ξανά.
- Μην αποκαλύπτετε ποτέ και σε κανέναν τους προσωπικούς σας κωδικούς.
Σε περίπτωση που υποπτεύεστε διαρροή του κωδικού πρόσβασής σας επικοινωνήστε άμεσα με την Τράπεζά σας.
- Αγνοείστε «ύποπτα» e-mail με τα οποία σας ζητούνται προσωπικά σας στοιχεία (αριθμός λογαριασμού, μυστικοί προσωπικοί κωδικοί, ονοματεπώνυμο κ.α.) ή περιέχουν συνδέσμους (links) σε «άγνωστες» ιστοσελίδες.
- Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στη σωστή διεύθυνση της τράπεζάς σας.
Μην συνδεθείτε ποτέ με την ιστοσελίδα της τράπεζάς σας μέσω εξωτερικού συνδέσμου (link) που σας παρέχει κάποιος τρίτος και ιδιαίτερα μέσω e-mail. Βεβαιωθείτε ότι στην ιστοσελίδα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής της Τράπεζάς σας εμφανίζεται το εικονίδιο με το «λουκέτο» μέσω του οποίου μπορείτε ανοίγοντάς το με διπλό κλικ, να επιβεβαιώσετε ότι βρίσκεστε στο ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζάς σας.
- Ρυθμίστε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας και το πρόγραμμα antivirus που χρησιμοποιείτε, ώστε να ενημερώνονται αυτόματα.
Αν δε γνωρίζετε πώς να το κάνετε συμβουλευτείτε τον προμηθευτή του υπολογιστή σας.
0 Comments :
Δημοσίευση σχολίου