νεα κρητη totalfitness news

Νέο τεστ για τον καρκίνο του μαστού “γεννά” ελπίδες για καλύτερη θεραπεία
Ελπίδες για την θεραπεία του καρκίνου του μαστού “γεννά” ένα νέο τεστ που εντοπίζει επτά κατηγορίες του καρκίνου του μαστού , το οποίο θα μπορεί να είναι διαθέσιμο μέσα σε δύο χρόνια. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νότινχαμ, σε δημοσίευση τους στο περιοδικό British Journal of Cancer , ανέφεραν ότι το τεστ αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τους γιατρούς στην καλύτερη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και να αυξήσει τα ποσοστά επιβίωσης.
Τελευταία χρόνια οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να διαιρεθεί σε 10 διαφορετικές μορφές με βάση τη γενετική του ασθενούς . Ωστόσο, αυτά μπορεί μόνο να ανιχνευθεί με τη χρήση λεπτομερών γενετικών χαρακτηριστικών , η οποία είναι δαπανηρή και μη πρακτική για τους περισσότερους ασθενείς .

Προς το παρόν, στα καρκινικά κύτταρα του μαστού αναζητούνται δύο βιοδείκτες, με βάση τους οποίους οι καρκίνοι του μαστού χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ αναζήτησαν κι άλλους χαρακτηριστικούς βιοδείκτες σε 1.073 δείγματα όγκων του μαστού, από όπου διαπίστωσαν ότι το 93% των δειγμάτων μπορούσε να ταξινομηθεί σε επτά κατηγορίες, ενώ το υπόλοιπο 7% είχαν μικτά χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τους ερευνητές οι επτά κατηγορίες προσδιορίζονται από τον συνδυασμό και τα επίπεδα 10 πρωτεϊνών των καρκινικών μαστικών κυττάρων. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η ER και η HER2, αλλά και ορισμένες που σήμερα δεν ελέγχονται, όπως η p53, οι κυτταροκερατίνες (CK), η HER3 και η HER4a.
"Οι θεραπευτικές επιλογές για τον καρκίνο του μαστού αυξάνονται διαρκώς και έτσι καθίσταται ολοένα πιο περίπλοκη η απόφαση για το ποια θεραπεία είναι πιο κατάλληλη για κάθε ασθενή ξεχωριστά", δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ. Άντυ Γκριν, και προσέθεσε ότι "για να βελτιωθεί η φροντίδα και η πρόγνωση των ασθενών, απαιτείται οι θεραπείες να χορηγούνται στοχευμένα στις κατάλληλες ασθενείς - και αυτό μπορεί να προσφέρει το τεστ που επινοήσαμε".

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top