νεα κρητη totalfitness news

Στην πάταξη της αδήλωτης εργασίας για περαιτέρω έσοδα στα κρατικά ταμεία προσανατολίζεται η κυβέρνηση ώστε να μην απαιτηθούν περικοπές συντάξεων
Στόχος είναι να εισπραχθούν 500 εκατομμύρια ευρώ που θα δώσουν ανάσα στο ασφαλιστικό σύστημα και θα απομακρύνουν το ενδεχόμενο νέων μέτρων, με την τρόικα ωστόσο να καραδοκεί.
Σύμφωνα, άλλωστε, με τις ψηφισμένες μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας, από τη νέα χρονιά αναμένονται μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ σε όσα Ταμεία έχουν ελλείμματα.
Συντονισμός
Σήμερα ο υπουργός Εργασίας συγκαλεί έκτακτη ευρεία σύσκεψη με τους διοικητές όλων των Ταμείων προκειμένου να συντονιστούν στο έργο της εξεύρεσης εσόδων εν όψει και της επίσκεψης της τρόικας, που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Νοεμβρίου.
Με την έλευση των δανειστών, το καυτό θέμα των οικονομικών των Ταμείων αναμένεται να βρεθεί ξανά στο τραπέζι.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, επιχείρησε μέσα στο Σαββατοκύριακο να ρίξει τους τόνους, διαβεβαιώνοντας πως δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια ηλικίας που προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία, ούτε όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα με τις προϋποθέσεις του νόμου 3863/10.
Μιλώντας στο Mega συμπλήρωσε πως δεν θα δοθεί παράταση για αναγνώριση πλασματικών χρόνων συνταξιοδότησης (ισχύουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου), ενώ σημείωσε πως δεν θα γίνουν παρεμβάσεις στις συντάξεις των ευγενών Ταμείων (ΔΕΚΟ, Τράπεζες) από τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους (εργοδοτικές εισφορές), αν και παραδέχτηκε πως «η εξίσωση είναι δύσκολη».
Τόνισε, επίσης, πως έρχονται μειώσεις στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, αποφεύγοντας να προσδιορίσει το ακριβές ποσοστό.
Όπως είχε αποκαλύψει το «Έθνος της Κυριακής» στις 20/10, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και την αύξηση των εσόδων των Ταμείων προβλέπει μεταξύ άλλων:
Μηνιαίο και υποχρεωτικό έλεγχο της καταβολής εισφορών από τους εργοδότες ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κακοπληρωτών που δεν κατέβαλλαν εισφορές που είχαν δηλώσει. Όπου διαπιστώνονται παραβάσεις θα εκδίδεται Πράξη Επιβολής Εισφορών.
Αυστηροποίηση του χρονοδιαγράμματος για τη δήλωση των εργαζομένων που απασχολούνται, ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα εισφοροδιαφυγής. Οι αλλαγές πρέπει να δηλώνονται πριν από την έναρξη της εργασίας.
Καθορισμό ενιαίου συστήματος είσπραξης των εισφορών σε κύρια, επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ από 1ης Δεκεμβρίου.
Αλλαγές στις εισφορές
Στο ίδιο νομοσχέδιο περιέχονται αλλαγές στις εισφορές στο ΕΤΕΑ (για τον εργοδότη καθορίζεται στο 3% επί των πάσης φύσεως αποδοχών του εργαζομένου, ενώ 3% είναι η εισφορά του ασφαλισμένου), ρύθμιση για προσωρινή σύνταξη (95% της σύνταξης που προκύπτει από τον χρόνο ασφάλισης και τις εισφορές ή τις αποδοχές), καθώς επίσης πρόβλεψη για σύνταξη γήρατος και σε αγρότες με 40 έτη ασφάλισης και όριο ηλικίας τα 62.
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, 80 εκατ. ευρώ θα αντληθούν από την πάταξη της φοροδιαφυγής των συνταξιούχων.
Πηγή: Έθνος

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top