νεα κρητη totalfitness news



Στην ενάσχοληση στον αγροτικό τομέα και όχι στο δημόσιο, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, φαίνεται ότι αναζητά τη λύση στο πρόβλημα της ανεργίας η πλειονότητα των συμμετεχόντων σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research  για λογαριασμό του διαδικτυακού καναλιού «www. ka-business.gr», σε δείγμα 3.234 ατόμων πανελλαδικά.
 
Σχεδόν 8 στους 10 νέους και ανέργους δεν πιστεύουν ότι οι προσλήψεις σε Δημόσιο και δήμους θα μείωναν την ανεργία κάτω του 10%, ενώ το 70,5% θεωρεί ότι η αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό είναι λανθασμένη ή μάλλον λανθασμένη επιλογή.
 
Τόσο οι νέοι του δείγματος, ηλικίας 18-35 ετών, όσο και οι άνεργοι 18-55 ετών, τοποθετούν στην πρώτη θέση, με ποσοστά 97,1% και 97,3% αντίστοιχα, τα κίνητρα για την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα (σε προκαθορισμένη λίστα πιθανών απαντήσεων). Ακολουθούν τα κίνητρα για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων σε διάφορους κλάδους (με ποσοστό 95,3% για τους νέους και 97,3% για τους άνεργους).
 
Τί ζητούν προκειμένου να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους και να ξεκινήσουν εκεί μια δραστηριότητα στον αγροτικό ή άλλο τομέα; Αμφότερες οι κατηγορίες θεωρούν ως «πολύ ή αρκετά σημαντική» την παροχή δωρεάν συμβουλευτικής για τη μετεγκατάσταση/άσκηση δραστηριότητας στην ύπαιθρο (ποσοστό 88,4% μέσος όρος, που ανεβαίνει στο 91,1% για τους άνεργους και είναι 86,5% για τους νέους).
 
Με ποσοστό 76,7% (μέσος όρος για τις δύο κατηγορίες) ακολουθεί ο δανεισμός χωρίς αυστηρά κριτήρια για την άσκηση αγροτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και με 74,8% η αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων (ΦΑΠ, τέλη κυκλοφορίας κτλ).
 
Οι μικρές ενισχύσεις έως 5000 ευρώ για την μετεγκατάσταση χαρακτηρίζονται ως «πολύ ή αρκετά σημαντικές» για το 59,2% των ερωτηθέντων, ενώ τα μικρά δάνεια ίσου ύψους για την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας κρίνονται με τον ίδιο τρόπο από το 56,8%.
 
Τέλος οι ερωτηθέντες φαίνεται να μην έχουν θετική άποψη για την ασκούμενη αγροτική πολιτική της Ε.Ε. καθώς σε ποσοστό 72,9% την κρίνουν «αρνητικά ή μάλλον αρνητικά».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top