νεα κρητη totalfitness news



Σε ισχύ είναι από χθες τα νέα δικαιώματα των επιβατών πλοίων αφού ο νεός νόμος δημοσιεύτηκε στην Εφημαρίδα της Κυβέρνησης και προβλέπει  αυξημένα όρια αποζημιώσεων για τους επιβάτες των επιβατηγών πλοίων.
Δημοσιεύθηκε ο Νόμος 4195/2013 (ΦΕΚ Α΄ 211/10.10.2013)“Κύρωση του Πρωτοκόλλου του 2002 για την Τροποποίηση της Διεθνούς Σύμβασης των Αθηνών του 1974 σχετικά με τη Θαλάσσια Μεταφορά Επιβατών και των Αποσκευών τους (PALPROTOCOL2002)". 

Στόχος του εν λόγω Πρωτοκόλλου αποτελεί η καθιέρωση υποχρεωτικής ασφάλισης για τα επιβατηγά πλοία και η αύξηση των ορίων ευθύνης των μεταφορέων, ενώ εισάγει και νέους μηχανισμούς για τη διευκόλυνση των επιβατών στη διεκδίκηση των αποζημιώσεών τους. Με την κύρωση του Πρωτοκόλλου του 2002 για την Τροποποίηση της Διεθνούς Σύμβασης των Αθηνών του 1974 σχετικά με τη Θαλάσσια Μεταφορά Επιβατών και των Αποσκευών τους (PALPROTOCOL2002) αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά η βαρύτητα που αποδίδει η χώρα μας στην ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και την προάσπιση των διακινούμενων δια θαλάσσης επιβατών. 

Το Πρωτόκολλο του 2002 στη Δ.Σ. Αθηνών θα τεθεί διεθνώς σε ισχύ την 23η Απριλίου 2014. Μέχρι σήμερα, εκτός από τη χώρα μας, το Πρωτόκολλο του 2002 της Διεθνούς Σύμβασης των Αθηνών του 1974 για τη Θαλάσσια Μεταφορά Επιβατών και των Αποσκευών τους έχουν κυρώσει 12 Κράτη - Μέλη του ΙΜΟ (6,73% της παγκόσμιας χωρητικότητας), μεταξύ των οποίων και έξι Κράτη Μέλη της Ε.Ε. (Μάλτα, Βέλγιο, Κροατία, Δανία, Ολλανδία, Λετονία) και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.dikaiologitika.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top