νεα κρητη totalfitness news



Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε κεντρικό όσο και  σε τοπικό επίπεδο, εξ αρχής στάθηκε ενάντιος σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης δημοσίων αγαθών. Με τις δράσεις του προσπάθησε να δείξει ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας όπως προτάθηκε στις περιπτώσεις των παραχωρήσεων στο ΤΑΙΠΕΔ (βλ. Βραχονησίδες, Γαλησσάς), αλλά η εκχώρηση δημόσιας περιουσίας και δημόσιων υπηρεσιών σε ιδιώτες.


Η δημοτική αρχή ουδέποτε έλαβε ξεκάθαρη στάση. Οι όποιες αντιδράσεις της ήταν πάντοτε ετεροχρονισμένες και στόχευαν στο να υποβαθμίσουν τον επερχόμενο κίνδυνο, όπως συνέβη και στην περίπτωση της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας. 

Δυστυχώς πλέον, υφίσταται η άμεση πιθανότητα δημοτικές υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα, να εκχωρηθούν σε ιδιώτες, όπως συνέβη ή πρόκειται  να συμβεί σε άλλους δήμους,  με  συνέπεια την αύξηση των ανταποδοτικών τελών και κυρίως την απόλυση των εργοζομένων στις αντίστοιχες υπηρεσίες. Ήδη η ανακύκλωση έχει γίνει αντικείμενο επιχειρηματικής εκμετάλλευσης αφού έχει ανατεθεί σε εργολάβο και ελοχεύει ο κίνδυνος της  ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΣ αν προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για τη σύσταση της ΕΥΔΑΠ Νήσων και για την πώληση της μελλοντικής εταιρείας κατά τα πρότυπα της ΕΥΑΘ της Θεσσαλονίκης.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρείται «προνομιακός» χώρος για ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις εργαζομένων. Πρέπει επιτέλους όλοι να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση και κυρίως η δημοτική αρχή και να δείξουν αν στέκονται  έμπρακτα απέναντι στην εφαρμοζόμενη πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης. Τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας και τα μισόλογα πλέον δεν αρκούν. Η πραγματικότητα τα έχει ξεπεράσει.


Τμήμα Αυτοδιοίκησης  ΣΥΡΙΖΑ Σύρου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top