νεα κρητη totalfitness news



Ο Πρόεδρος επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης έδωσε τον λόγο στον παριστάμενο 
Δήμαρχο, οποίος έθεσε υπόψη του Δ.Σ. τα εξής: 

«Από την ΕΕΑΑ ΑΕ λάβαμε επιστολή, την οποία θέτω υπόψη σας, με την οποία καλούμαστε να συμμετέχουμε σε διμερή σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Δήμου μας και της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.) προκειμένου να οργανώσουμε και λειτουργήσουμε από κοινού συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης υλικών συσκευασίας κατά τις διατάξεις του Ν. 2939/2001 «Συσκευασίες και εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων - Ίδρυση Εθνικού Οργανισμού Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων (Ε.Ο.Ε.Δ.Σ.Α.Π.) και άλλες διατάξεις». 

Σύμφωνα με τον νόμο αυτό η εναλλακτική διαχείριση των δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας είναι υποχρεωτική για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού (Ο.Τ.Α.) και οργανώνεται από πιστοποιημένους διαχειριστές συσκευασιών (συστήματα ατομικής ή συλλογικής εναλλακτικής διαχείρισης), σε συνεργασία με τους υπόχρεους φορείς διαχείρισης των δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας. Υπόχρεοι φορείς για τις εργασίες συλλογής και μεταφοράς των στερεών αποβλήτων (μεταξύ των οποίων και των αποβλήτων συσκευασίας) νοούνται οι οικείοι Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού 


Η Ανώνυμη Εταιρία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε.» αναλαμβάνει να καλύψει το σύνολο του εξοπλισμού σε κάδους και οχήματα για τη συλλογή υλικών συσκευασίας από το σύνολο του νησιού σε 2 ή 3 ρεύματα. 

Ειδικότερα, τα απόβλητα που αποτελούν αντικείμενο συλλογής, μεταφοράς, διαλογής και αξιο-
ποίησης, είναι τα δημοτικά απόβλητα συσκευασίας (χάρτινες, πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες). Οι δημότες καλούνται να τοποθετούν τα απόβλητα συσκευασίας που είναι κατάσκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά (αλουμίνιο, λευκοσίδηρος, χαρτί, γυαλί και πλαστικό) στους κάδους μηχανικής αποκομιδής. 

Τα απόβλητα συσκευασίας συλλέγονται από το Δήμο, με δικό του προσωπικό. Για την προσωρινή αποθήκευση των ανακυκλώσιμων υλικών από τα νοικοκυριά και τη συλλογή από τα ειδικά οχήματα συλλογής των Δήμων, θα τοποθετηθούν κάδοι όπου είναι εφικτό και προβλέπεται από το σχεδιασμό του συστήματος, μετά και τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου. Οι κάδοι αυτοί θα είναι διαφορετικού χρώματος από τους κοινούς κάδους των αστικών απορριμμάτων και θα φέρουν διακριτικά ώστε να διευκολύνεται η αναγνώρισή τους από τους κατοίκους και η τοποθέτηση εντός αυτών, των χρήσιμων υλικών. 

 Ενόψει των ανωτέρω, έχω τη γνώμη ότι ο Δήμος μας πρέπει να ανταποκριθεί στην 
παραπάνω πρόσκληση της ΕΕΑΑ και να συμμετάσχει, προς το συμφέρον του στην αναφερόμενη σύμβαση. 

Ακολούθως ο Πρόεδρος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει επί του θέματος. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση αφού έλαβε υπόψη του την 

εισήγηση του Δημάρχου αφού συζήτησε το θέμα και μελέτησε τον φάκελο της υπόθεσης και τα 
σχετικά έγγραφα, 

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α
 
1. Εγκρίνει την συμμετοχή του Δήμου Τήνου στη σύμβαση συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρία 
Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.) . 

2. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά να προβεί επ’ ονόματι και για 
λογαριασμό του Δήμου Τήνου στην υπογραφή της Συμβάσεως. 
 
Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό: 81/2013.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top