νεα κρητη totalfitness news

Νέα μέτρα και περιορισμοί στις δαπάνες της υγείας
Νέα μέτρα και περιορισμοί στις δαπάνες της υγείας προκειμένου να συγκρατηθούν κυρίως του ΕΟΠΥΥ προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χ. Σταικούρας καθώς όπως είπε «οι δαπάνες αυξάνονται αντί να συγκρατούνται».

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός "τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού καταγράφουν σημαντική αύξηση των δαπανών του ΕΟΠΥΥ, κυρίως, για διαγνωστικές εξετάσεις, νοσήλια ιδιωτικών κλινικών και φυσικοθεραπείες φέτος. Σε κάθε περίπτωση, ο εξορθολογισμός λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ με στόχο την οικονομική του εξυγίανση και την κάλυψη των αναγκών υγείας των ασφαλισμένων ευθύνης του, αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση". 

Ο κ. Σταικούρας επισήμανε ότι "με βάση τα στοιχεία είναι προφανές, ότι, εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα αφού έχει χρηματοδοτηθεί το 61% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών του οργανισμού και έχει εξοφληθεί μόλις το 42%". 

Κατά τις πληροφορίες το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ που δεν έφτασε στην αγορά - στους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς και - διατέθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να καλυφθούν νέα ελλείματα του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων. 

Με βάση τις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού και προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση ο αναπληρωτής υπουργός επί των Οικονομικών ανέπτυξε τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση και τα οποία είναι: Ο εξορθολογισμός των δαπανών νοσηλείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η επιτάχυνση των διαδικασιών αποπληρωμής υφιστάμενων οφειλών και εξόφλησης υποχρεώσεων τρέχοντος αλλά και προηγούμενων ετών. 

Ο συστηματικός έλεγχος των δικαιούχων συμβεβλημένων ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών υγείας. Η συγκράτηση της δαπάνης προμηθειών ιατροτεχνολογικών υλικών και φαρμάκων. Συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την επίτευξη των παραπάνω αποτελούν: Η εφαρμογή κλιμακούμενου ποσοστού επιστροφής (rebate) και η εφαρμογή μηχανισμού αυτόματης επιστροφής (claw-back) για νοσήλια, διαγνωστικές εξετάσεις και φυσικοθεραπείες.

Η ανάθεση σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες του ελέγχου των παραστατικών και των αναγκαίων δικαιολογητικών, καθώς και η εκκαθάριση των λογαριασμών μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των συμβεβλημένων με αυτόν παρόχων υπηρεσιών υγείας. Η σύσταση Επιτροπής Διαπραγμάτευσης και η αναθεώρηση του υφιστάμενου συστήματος Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ).

www.dikaiologitika.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top