νεα κρητη totalfitness news


Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η 2η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου.

Πριν την ημερησία διάταξη πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Πρόεδρο σχετικά με την συζήτηση του θέματος του δεματοποιητή και γενικότερα της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού μας κατόπιν έγγραφης αίτησης 60 συντοπιτών μας και ορίστηκε ο χρόνος διεξαγωγής αυτής εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου.
    Ακολούθησαν ενημερώσεις και τοποθετήσεις από τον κ. Δήμαρχο και τους επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας.
   Κατόπιν ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Πέτρος Κουσουνάδης κατέθεσε ψήφισμα για τα γήπεδα του νησιού μας (Βίντσι, Στενή, ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ). Παράθεσε με λεπτομέρειες τα προβλήματα και τους κινδύνους που καταγράφηκαν στην συνάντηση που είχε με τους προπονητές των αθλητικών σωματείων. Προβλήματα που αποτελούν απειλή για την σωματική ακεραιότητα όλων όσων κάνουν χρήση των χώρων αυτών. Έθεσε λοιπόν θέμα για συγκεκριμένα προβλήματα που είναι αναγκαίο να λυθούν άμεσα. Σε όλα τα γήπεδα υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τον ηλεκτροφωτισμό. Στο γήπεδο του Βίντσι παρατηρείται συχνά πτώση βράχων επιπλέον ο τάπητας έχει χαλάσει εντελώς με αποτέλεσμα ο άνεμος να ξεκολλάει κομμάτια συνεχώς κλείνοντας μεταξύ άλλων και τα φρεάτια. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παναγιώτης Κροντηράς συμφώνησε με την πρόταση του κ. Κουσουνάδη και επιπλέον με την σύμφωνη γνώμη του την διαμόρφωσε ως εξής : Να αναγνωρίσει το παρόν συμβούλιο τα προβλήματα που υπάρχουν στα γήπεδα και την αναγκαιότητα να διορθωθούν και στην πρώτη οικονομική επιτροπή γίνει αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2017 ώστε να εγκριθούν κατάλληλες επισκευές και να εισαχθούν στο δημοτικό συμβούλιο προς ψήφιση. Επίσης τόνισε ότι ενώ έγιναν εξαγγελίες για καινούργιες υποδομές στα προαναφερθέντα γήπεδα στον προϋπολογισμό δεν έχει προβλεφθεί κανένα αντίστοιχο ποσό. Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα ότι αναγνωρίζει τα θέματα που υφίστανται αλλά για τις όποιες παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν κατάλληλες μελέτες και μετά να παρθούν αποφάσεις. Επομένως η πλειοψηφία δεν συμφώνησε με την πρόταση του κ. Κουσουνάδη όπως την διαμόρφωσε ο κ. Κροντηράς και επέμεινε στην άποψη της να πραγματοποιηθούν πρώτα οι μελέτες και μετά να γίνουν εισηγήσεις για αναμόρφωση στην οικονομική επιτροπή.
     Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η Δημοτική Σύμβουλος κα Ειρήνη Βιδάλη αναφορικά με την ομόφωνη απόφαση του Σώματος για την άσκηση προσφυγής κατά της απόφασης του Γ.Γ. της Α.Δ. Αιγαίου για την έγκριση της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας ¨ΒΙΔΑΛΗΣ ΜΠΕΤΟΝ¨ για την αποκατάσταση του ανενεργού λατομείου στη θέση ¨Μάρμαρα Καρδιανής¨ και ανακοίνωσε την αποχώρηση της από το συνδυασμό του κ. Ορφανού ¨Τήνος Δημιουργική Πορεία¨ και την ανεξαρτητοποίηση της. Η κα Βιδάλη δήλωσε μεταξύ άλλων ¨φάνηκε πως για μια ακόμα φορά αυτό που βαραίνει στη ζυγαριά είναι η ψηφοθηρία, έστω και με μια απόφαση ενάντια στο συμφέρον του τόπου, ενέργεια που δείχνει ανευθυνότητα και υποταγή σε προσωπικά συμφέροντα¨.
     Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου οι ¨Φίλοι του Πρασίνου¨ κ. Ιωάννης Ψάλτης ενημέρωσε το Σώμα για τις δράσεις τους για το έτος 2016 και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσους έχουν προσφέρει την βοήθεια τους στον σύλλογο. Μίλησε για τον στόχο του συλλόγου να διαδώσει το δέντρο της χαρουπιάς και για τα οφέλη του και ζήτησε από το Σώμα να συνδράμει για ακόμα μια φορά στο έργο του συλλόγου και το 2017.

     Στη συνέχεια το Σώμα πέρασε στα θέματα της ημερησίας διάταξης και αποφάσισε :

Θέμα 1ο Συζητήθηκε ο ορισμός μελών για την συγκρότηση επιτροπής εκκαθάρισης αρχείου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τήνου. Ορίστηκαν ομόφωνα από το Σώμα ως μέλη της επιτροπής ένας δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Αρμάος Παντελεήμων, και δύο υπάλληλοι του Δήμου, οι κυρίες Καβούδη Χριστίνα και Λεβαντή Μαρία.

Θέμα 2ο Λήφθηκε ομόφωνη απόφαση επί αιτήσεως ΔΕΔΔΗΕ για την χορήγηση άδειας εκσκαφής με σκοπό την κατασκευή έργου ηλεκτροδότησης αντλιοστασίου του Δήμου Τήνου με υπόγειο δίκτυο σε τμήμα του δρόμου και του πεζοδρομίου στην περιοχή πίσω και στο πλάι του ναού της Αγίας Παρασκευής. Ορίστηκε δε ο σύμβουλος κ. Ιάκωβος Απέργης ως επιβλέπων του έργου αυτού.

Θέμα 3ο Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία: ¨Δημοτικό Νομικό Πρόσωπο Δήμου Τήνου¨.

Θέμα 4ο & 5ο Χορηγήθηκε ομόφωνα παράταση ωρών λειτουργίας στις επιχειρήσεις που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση.

Θέμα 6ο Ορίστηκε ομόφωνα εκπρόσωπος του Δήμου για τη συγκρότηση (από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου), της γνωμοδοτικής επιτροπής σε θέματα ναυαγίων ο κ. Πρωτόπαπας Μιλτιάδης με αναπληρωτή του τον κ. Πανώριο Νικόλαο.

Θέμα 7ο Ο προϋπολογισμός εσόδων και εξόδων και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης, του έτους 2017, του Ν.Π.Δ.Δ. ¨Δημοτικό Νομικό Πρόσωπο Δήμου Τήνου¨ εγκρίθηκε ομόφωνα. Η μείζονα πλειοψηφία ψήφισε τον προϋπολογισμό με επιφύλαξη το ποσό που εγγράφεται για την προμήθεια νέου πούλμαν έως ότου τακτοποιηθεί το θέμα της αίτησης συμβιβασμού με τον Όμιλο Σαρακάκη που κατατέθηκε πρόσφατα για το ήδη υπάρχον.

Θέμα 8ο Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός εσόδων και εξόδων και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης, του έτους 2017, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Δήμου Τήνου. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παναγιώτης Κροντηράς εξήγησε τους λόγους της μειοψηφίας του. Καταρχάς ότι δεν έχει γίνει αναλυτικός προϋπολογισμός του φεστιβάλ και των εκδηλώσεων με τις προτάσεις της Επιχείρησης ξεχωριστά και την σύγκριση τους με προηγούμενες χρονιές. Μέχρι το 2014 η Επιχείρηση χρηματοδοτούταν από τον Δήμο μέσω του διετούς προγράμματος. Από το 2014 που άλλαξε η νομοθεσία ο Δήμος μπορεί να χρηματοδοτήσει την διαφορά των εσόδων εξόδων που έχει η Δημοτική Επιχείρηση. Το 2016 το φεστιβάλ – που προφανώς θα πρέπει να γίνεται και να συνεχίζεται – στοίχησε περίπου 55.000 ευρώ και τα έσοδα του ήταν περίπου 13.500 ευρώ ενώ τις προηγούμενες χρονιές τα έξοδα δεν ξεπερνούσαν τις 30 με 35 χιλιάδες ευρώ και τα έσοδα του ήταν περίπου στις 20 με 25 χιλιάδες ευρώ. Άποψη του είναι και χωρίς να θεωρηθεί μομφή ότι θα πρέπει να υπάρχει μια πιο διαφανή λειτουργία της Επιχείρησης όσον αφορά και το φεστιβάλ και τις διάφορες εκδηλώσεις. Επίσης τόνισε για ακόμα μια φορά ότι οι όποιες αναμορφώσεις γίνονται από την Επιχείρηση εντός του έτους θα πρέπει να έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση ειδάλλως κινδυνεύουν να θεωρηθούν μη νόμιμες σε έναν επικείμενο έλεγχο. Ο επικεφαλής του ελάσσονος μειοψηφίας κ. Πέτρος Κουσουνάδης εξήγησε ότι μειοψήφησε διότι ο προϋπολογισμός δεν ήταν αναλυτικός, δόθηκε πολύ αργά προς έγκριση στα μέλη του συμβουλίου, η αδυναμία τεκμηρίωσης των εξόδων δημιουργεί υποψίες για αδιαφάνεια και τέλος διότι θεωρεί ότι η Επιχείρηση θα πρέπει να λυθεί και οι αρμοδιότητες της να περάσουν στον Δήμο.

Θέμα 9ο Εγκρίθηκε ομόφωνα η με αρ. 39/2017 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία ¨Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου¨, περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού, έτους 2017. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παναγιώτης Κροντηράς επισήμανε ότι το ποσό των 3.877.434,62 ευρώ είναι ένα υπερβολικό χρηματικό υπόλοιπο για να μένει στο ταμείο χωρίς να χρησιμοποιείται. Εξήγησε αυτή την ανησυχία τονίζοντας τον κίνδυνο, στην συνεχή αναζήτηση πόρων από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης, να παρθεί από μέρους της μια απόφαση με τροπολογία σε ανύποπτο χρόνο με αποτέλεσμα να χαθούν τα χρήματα της Τήνου και της Άνδρου.

Θέμα 10ο Εγκρίθηκε ομόφωνα ο προγραμματισμός προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού για το έτος 2017. Θα προσληφθούν για τις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα Ύδρευσης – Αποχέτευσης οκτώ (8) άτομα και συγκεκριμένα δύο (2) οδηγοί για επτά (7) μήνες, τρεις (3) εργάτες Αποχέτευσης για έξι (6) μήνες και τρεις (3) εργάτες Ύδρευσης για έξι (6) μήνες.

Θέμα 11ο Ομόφωνη έγκριση είχε και η τροποποίηση της με αριθ. 66/2012 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί καθιέρωσης 24ωρης – 18ωρης λειτουργίας, τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες – αργίες Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Δόμησης και Περιβάλλοντος του Δήμου Τήνου. Συγκεκριμένα για το τμήμα Πρασίνου, διαχείρισης απορριμμάτων, υπηρεσίας καθαριότητας καθιερώθηκε 24ωρη λειτουργία για 18 υπαλλήλους (8 υπαλλήλους ΔΕ και 10 υπαλλήλους ΥΕ) και για το τμήμα Ύδρευσης – Αποχέτευσης καθιερώθηκε 24η λειτουργία για 10 υπαλλήλους ΔΕ. Όλες οι τροποποιήσεις θα γίνονται όπου απαιτείται κάθε φορά με απόφαση Δημάρχου.

Θέμα 13ο-14ο-15ο Το Σώμα ενέκρινε ομόφωνα την συμμετοχή της Τήνου στις ακόλουθες εκθέσεις καθώς και τις αντίστοιχες πιστώσεις.
1. Έκθεση ITB στο Βερολίνο 8-12/3/2017 με εκπρόσωπο την κα Σουζάνα Μπαλή και με το ποσό της πίστωσης να ανέρχεται στα χίλια εκατό (1.100) ευρώ.
2. Έκθεση Salon Mondial du tourisme στο Παρίσι 16-19/3/2017, με εκπρόσωπο τον κ. Μάρκο Βιδάλη μέλους της τουριστικής επιτροπής και διευθυντή του Ι.ΤΗ.Π.
3. Έκθεση Mediterranean Panorama στη Στοκχόλμη 18-19/3/2017.

Θέμα 16ο Εγκρίθηκε ομόφωνα η διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 στην παραλία της Τήνου και ψηφίστηκε η σχετική πίστωση ποσού πέντε χιλιάδες οκτακόσια εξήντα τρία και δέκα οκτώ λεπτά (5.863,18) ευρώ. 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top