νεα κρητη totalfitness news





Με την ευλογιά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε στον πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου η Ακολουθία του Α’ Κατανυκτικού Εσπερινού (της συγγνώμης).
Πλήθος πιστού λαού κατέκλυσε τον Ναό από την έναρξη της Ακολουθίας για να συμμετάσχει και να συμπροσευχηθεί στην πρώτη Ακολουθία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η οποία στον πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης τελείται με ιδιαίτερο τρόπο.
Όλος ο Ναός φωταγωγήθηκε από τα εκατοντάδες καντήλια και τους πολυελέους, τάματα της πίστης των πιστών, ενώ οι χοροί, των ιεροψαλτών στο δεξιό αναλόγιο υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη και των Κληρικών της Ιεράς Νήσου υπό τη διεύθυνση του Ιερολ. Αρχιδιακόνου Αντ. Τζανουλίνου στο αριστερό, αποδίδοντας τα μουσικά μέλη κατά τρόπο λιτό και κατανυκτικό, εισήγαγαν τους πιστούς στο χαρμόλυπο στάδιο των αρετών κατά τρόπο ιεροπρεπή.
Ομιλητής κατά τον Εσπερινό ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου, ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα «Ο ιδεότυπος του Χριστιανού μέσα από την προσευχή του Αγίου Εφραίμ» όπου συσχέτισε την προσευχή του Αγ. Εφραίμ με το Μυστήριο του Αγίου Βαπτίσματος και με την προοπτική της αναβαπτίσεως και ανακαινίσεως του ανθρώπου, η οποία προτείνεται σε κάθε πιστό μέσα από την πορεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. κ. Δωροθέου και ευχαρίστησε τον π. Συμεών και τους συμμετέχοντες, τον συμπροσευχόμενο στο Ιερό Βήμα Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπραζαβίλ και Γκαμπόν (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) κ. Παντελεήμονα τον Τήνιο, όλο τον Κλήρο της ιεράς νήσου, τον Έπαρχο Τήνου κ. Ιω. Γιαγιά, την Αντιδήμαρχο κ. Αν. Δεληγιάννη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου, τον Γενικό Γραμματέα κ. Ευ. Καλογήρου και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., τον Διευθυντή του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχο ΛΣ κ. Αλέξανδρο Λαγουρό, τον Λιμενάρχη Τήνου Υποπλοίαρχο ΛΣ κ. Βασ. Αποστολόπουλο, τους Πολιτευτές των Κυκλάδων, εκπροσώπους Συλλόγων και Φορέων του νησιού και τους ευσεβείς Χριστιανούς που συνέρρευσαν από όλο το νησί αλλά και από πολλά μέρη της Ελλάδος.
Στο τέλος του Εσπερινού προσκύνησε όλο το πλήθος των προσκυνητών τον Τίμιο Σταυρό καθώς και απότμημα του ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού–Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας το οποίο ετέθη προς προσκύνηση, δίδοντας και λαμβάνοντας συγγνώμη και παίρνοντας δύναμη να διαπλεύσουν το μέγα πέλαγος της νηστείας. Ταυτόχρονα διενέμετο βιβλίο πνευματικού περιεχομένου, το οποίο προσεφέρθη ως ευλογία δαπάναις της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ.
Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

























Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top