νεα κρητη totalfitness news

disarxieratiki tinos 70

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου και του προσκαλέσαντος αυτόν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ με τη συμμετοχή Ιερέων της ιεράς νήσου Τήνου, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Ιερών Μητροπόλεων προσκυνητών.
Ο Σεβ. Κ. Κύριλλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας ως του αρχετύπου της μητέρας προς την οποία πάντοτε προσβλέπει ο άνθρωπος με πολλή εμπιστοσύνη και η οποία πάντοτε προστατεύει τα παιδιά της και είπε μεταξύ άλλων ότι όπως η Παναγία γέννησε στον κόσμο τον Θεό, γέννησε δηλαδή στον κόσμο τη σωτηρία, την τελειότητα, έτσι και ο κάθε άνθρωπος πρέπει στη ζωή του να επιδιώκει να δημιουργεί την τελειότητα και να είναι πλησίστιος προς αυτή τη Χάρη το Θεού γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί και η κοινωνία να έχει συνοχή και να έχει μέσα από του χαριτωμένους ανθρώπους πνευματικότητα.
Εν συνεχεία λιτανευτικώς κατελθούσης της αγίας Εικόνος στην προτομή του αοιδίμου Επισκόπου Τήνου Γαβριήλ τελέσθηκε Τρισάγιο και κατετέθη στέφανο εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος από τον Σεβασμιώτατο Σύρου και Τήνου και Πρόεδρο κ. Δωρόθεο Β’.
Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ανακαινισθείσης εκθέσεως εικόνων και κειμηλίων με την τέλεση Αγιασμού και ειδικής προς τούτο Ακολουθίας.
Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε τις προοδοιπορήσασες Επιτροπές από το 2014 μέχρι σήμερα για τη συνέργειά τους και την προθυμία τους στην επισκευή του χώρου αυτού στον οποίο απεκαλύφθησαν πολλά αρχιτεκτονικά μέλη άγνωστα και ο οποίος απετέλη κατ’ αρχάς ένα από τα 11 πρώτα ελληνικά σχολεία του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους.
Ευχαρίστησε τις υπαλλήλους του Ιερού Ιδρύματος Αρχιτέκτονα-Μηχανικό κ. Μαρία Βιδάλη και τη συντηρήτρια κ. Βασιλική Μπουλέρου για τη μέριμνα και τη συντήρηση, όλους όσους εργάσθηκαν τεχνίτες κάθε ειδικότητος για να έρθει εις πέρας το έργο και είπε ότι μέσα σε αυτά τα έργα που φυλάσσονται εδώ και είναι είτε εκ του Ιερού Ιδρύματος, είτε εκ των Ενοριών της πόλεως και των χωρίων, είτε εξ οικιών φιλευσεβών ανθρώπων που τα έφεραν στο Ιερό Ίδρυμα, φυλάσσεται η ψυχή, η καρδία και ο νους του κάθε καλλιτέχνη που τα φιλοτέχνησε, τα ιστόρησε και τα ζωγράφισε και οφείλουμε μπροστά στις μνήμες αυτών των ανθρώπων να υποκλινόμεθα με πολύ σεβασμό γι’ αυτό και έχουμε ιερό χρέος να τα συντηρούμε και να τα διαφυλάττουμε για να τα παραδώσουμε και στις επόμενες γενεές.
Στο τέλος η κ. Μαρία Βιδάλη έλαβε τον λόγο και έκανε μια ιστορικοπολιτιστική ξενάγηση στον χώρο και στα κειμήλια τα οποία εκτίθενται και ήδη έχουν παραδοθεί από σήμερα στην επισκεψιμότητα των επισκεπτών και προσκυνητών του Ιερού Ιδρύματος.
Συμμετείχαν ο Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων, ο Διοικητής της 6ης περιφερείας Λιμενικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, ο Αρχηγός της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, ο πολιτευτής των Κυκλάδων, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος ευσεβών Χριστιανών Τηνίων και προσκυνητών από πολλά μέρη της Ελλάδος.
Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.
Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top