νεα κρητη totalfitness news


Ισοπεδώθηκαν ολόκληρα χωριά - Πιθανή εκκένωση στους Λάκκους λόγω καθίζησης(φωτο)




Εικόνες χάους και νέα προβλήματα από την κακοκαιρία - Κάτοικοι χωρίς νερό, ρεύμα τηλέφωνο και με τον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους

Το ένα μετά το άλλο παρουσιάζονται τα προβλήματα σε χωριά του δήμου Πλατανιά, που "ισοπεδώθηκαν" στην κυριολεξία από το τελευταίο πέρασμα της θεομηνίας.  Οι μεγάλοι όγκοι νερού, αφού κατέστρεψαν δρόμους, δίκτυα ύδρευσης, ΔΕΗ και τηλεπικοινωνιών, αφήνοντας τους κατοίκους χωρίς ρεύμα, νερό και επικοινωνίες, σήμερα απειλούν ολόκληρα χωριά με καθίζηση, καθως αν και οι βροχοπτώσεις έχουν σταματήσει, η διάβρωση του εδάφους συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από την προΙσταμένη τεχνικών υπηρεσιων κ. Δοξακη, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, το μεσημέρι της Τετάρτης,  είναι πιθανό να χρειαστει εκκένωση του χωριού Λακκοι, του δήμου Πλατανιά λογω εκτεταμένης καθιζησης. Υπενθυμίζεται οτι χθες στο χωριό κατέρρευσαν δύο σπίτια.

(σπίτι στους Λάκκους που κατέρρευσε)


Ήδη έχει δοθεί οδηγία, σε περίπτωση εκκένωσης, είτε στους Λάκκους είτε σε οποιοδήποτε άλλο χωριό και οικισμό προκύψει ανάγκη, να συνδράμει η ΕΜΑΚ, και με δυνάμεις των πυροσβεστικών αρχών, οι κάτοικοι να οδηγηθούν σε ασφαλές σημείο.

Ισοπεδωμένα Ρούματα, Κεφαλές, Φωτακάδο

Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στα χωριά Ρούματα, Κεφαλές και Φωτακάδο, του πρώην δήμου Βουκολιών, όπου και εκεί δεκάδες κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι. Τα Ρούματα, έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός οτι ακόμα και μέσα στο ίδιο το χωριό η μετακίνηση είναι αδύνατη από τη μια γειτονιά στην άλλη, λόγω πολλαπλών καθιζήσεων. Οι κάτοικοι και εκεί δεν έχουν νερό ενώ πρόσφατα αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση.

Στις Κεφαλές, ομοίως, το χωριό απειλείται από τις καθιζήσεις και οι κάτοικοι, βιώνουν συνθήκες απομόνωσης, χωρίς νερό και ρεύμα.

Στο Φωτακάδο, βούλιαξαν δρόμοι στην είσοδο και την έξοδο του χωριού, παρά το γεγονός οτι από το πρωί βρίσκοταν εκεί συνεργεία του δήμου Πλατανιά και επιχειρούσαν σε σημεία που είχαν υποστεί καθίζηση.

Η κατάσταση στα χωρια είναι δραματική (Δείτε επίσης για τις καταστροφές στον Ντερέ)


Φωτογραφίες από Ρούματα


 

Φωτογραφίες από Φωτακάδο






Πηγή


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top