νεα κρητη totalfitness news

Κατασχέσεις για οφειλές στα ταμεία άνω των 5000 ευρώΗ μεταφορά των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία στο ΚΕΑΟ (ο νέος ενιαίος φορέας είσπραξης οφειλών) θα φέρει την απειλή κατασχέσεων στους οφειλέτες άνω των 5000 ευρώ.

"Συγκεκριμένα σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ Ρ Σπυρόπουλου κατασχέσεις για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία θα αντιμετωπίσουν όσοι χρωστούν 5000 ευρώ και πάνω .

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε οσοι έχουν οφειλές και δεν μπουν στη ρύθμιση μέσα σε 20 ημέρες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της κατάσχεσης και πλειστηριασμού . "Όταν ένας ασφαλισμένος χρωστά ποσά από το 2012 και τα προηγούμενα έτη, μπορεί να κάνει διακανονισμό εξόφλησης του χρέους προς το ασφαλιστικό ταμείο μέχρι και σε 12 δόσεις με τη νέα ρύθμιση, αλλά λαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει εφάπαξ, σε μία δόση, τα χρέη και τις οφειλές για το τρέχον έτος, δηλαδή για το 2013", διευκρίνησε. 

Ο διοικητής του ΙΚΑ σε συνέντευξη του στο ΜEGA προανήγγειλε ενοποίηση διαδικασιών διακανονισμού για ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΟΑΕΕ και εν συνεχεία και για τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία και προέβλεψε ότι η διαδικασία έναρξης διακανονισμού για όλους τους οφειλέτες θα έχει εκκινήσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. "Οι οφειλές στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τους ασφαλισμένος υπολογίζονται λίγο κάτω από τα 8 δισ. ευρώ, με τα 4,5 δισ. ευρώ να θεωρούνται άμεσα εισπράξιμα", υπογράμμισε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος

www.dikaiologitika.gr .

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top